ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πέφτουν κι άλλο οι Εργατικοί

Αυστραλία: Πέφτουν κι άλλο οι Εργατικοί
Συνεχίζεται στην Αυστραλία η καθίζηση της δύναμης του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Age/Nielsen για την...

Συνεχίζεται στην Αυστραλία η καθίζηση της δύναμης του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Age/Nielsen για την εφημερίδα The Age φέρει τους Εργατικούς να συγκεντρώνουν το 31%, των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.


Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τη δεκαετία του '80, ενώ η δημοτικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του Συνασπισμού Φιλελευθέρων-Εθνικών ανέβηκε δύο μονάδες, στο 47% και των Πρασίνων παρέμεινε στο 12%.


Σύμφωνα με το ισχύον εκλογικό σύστημα της Αυστραλίας, στη δεύτερη κατανομή, η διαφορά μειώνεται σε οκτώ μονάδες με το Συνασπισμό να λαμβάνει 56% των ψήφων έναντι 44% του Εργατικού Κόμματος -μεγαλύτερη διαφορά από το 2005.


Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ παραμένει «καταλληλότερη» πρωθυπουργός με 50% -το χαμηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 2010- ενώ 42% των ψηφοφόρων δίνει την προτίμησή του στον Τόνι Άμποτ, ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.