ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ιστορικό ρεκόρ «χτύπησε» η ανεργία τον Απρίλιο

Γαλλία: Ιστορικό ρεκόρ «χτύπησε» η ανεργία τον Απρίλιο

Κατά 14.800 άτομα αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία τον Απρίλιο, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό και υπονομεύοντας την εκστρατεία του Γάλλου προέδρου.

Στοιχεία του υπουργείου Εργασίας τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, έδειξαν ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων έχει ανέλθει στους 3.364.100 στη μητροπολιτική χώρα, καταγράφοντας αύξηση 0,4% σε διάστημα ενός μήνα και 3,5% σε διάστημα ενός έτους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, βλέπει το ποσοστό δημοτικότητάς του να καταρρέει σε ιστορικά χαμηλά, καθώς δυσκολεύεται να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδινε να μειώσει την ανεργία, η οποία έφτασε το 10,2% στα τέλη του 2013, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος εξάλλου δεν επιτύχει ως τώρα κάτι σημαντικό, στην προσπάθειά του να οδηγήσει σε ανάκαμψη τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Ολάντ έχει πει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το τέλος της θητείας του. Η κυβέρνησή του προβλέπει ανάπτυξη 1% το 2014, ωστόσο η εκτίμηση αυτή ίσως αποδειχθεί πολύ αισιόδοξη, σύμφωνα με αναλυτές.

«Χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στο τρίμηνο, κατά 0,4% για να επιτύχουμε μια σημαντική μείωση της ανεργίας, ειδικά τη στιγμή που επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν πλεονάζον προσωπικό» υποστήριξε ο οικονομολόγος Μπρούνο Ντικούντρ του ινστιτούτου μελετών OFCE.

«Το 2008, κατά τη διάρκεια της κρίσης, μας έλεγαν ότι έως το 2011 η κατάσταση θα βελτιωνόταν, και τώρα είμαστε στο 2014», σχολίασε ο Σεμπαστιέν Ντιτουά, ένας νομικός σύμβουλος ηλικίας περίπου 30 ετών.

«Δεν θα γίνει το 2014, σε καμία περίπτωση, ίσως το 2017, ή το 2020, όχι πάντως σύντομα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Λονδίνο: Έκλεψαν το κινητό ανυποψίαστης περαστικής (video)

Ρουμανία: Εκρηκτική τηλεπερσόνα εκβίαζε τον πλαστικό χειρουργό της! (photos)

Νέα Υόρκη: Τροχός από πριόνι καρφώθηκε σε περαστική! (video)