ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: το κύμα προσφύγων συνεχίζεται

Ουκρανία: το κύμα προσφύγων συνεχίζεται

251 πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία έχουν φτάσει στην Σεβαστούπουλη. Η Κριμαία περιμένει περίπου 2,000.

«Από εδώ και στο εξής, η αρχές προστασίας της Δημοκρατίας της Κριμαίας έχουν φιλοξενήσει περίπου 1.000 εκτοπισθέντες από την Ουκρανία και 600 ακόμα έχουν φιλοξενηθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της Κριμαίας», δήλωσε η επικεφαλής της μόνιμης επιτροπής του Συμβουλίου Επικρατείας για την αλληλεπίδραση με εποπτικά όργανα για την επιβολή του νόμου, Λιουντμίλα Λούμπινα. Η ίδια προσέθεσε ότι η ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ζήτησε από τη Δημοκρατία της Κριμαίας τη φιλοξενία επιπλέον 600 ατόμων.

«Η ροή προσφύγων στην Κριμαία από τα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας συνεχίζεται αμείωτα. Έρχονται οργανωμένα, μόνοι τους ή χαοτικά», σημειώνει η Λούμπινα, καθώς και ότι «οι τοπικές αρχές συντονίζουν την αστυνομία, τις αρχές προστασίας και τις υπηρεσίες της υγείας και της επιδημιολογίας για να διαχειριστούν αυτό το ρεύμα προσφύγων».

Την ίδια στιγμή τα πρακτορεία αναφέρουν το κύμα μεταναστών που καταφθάνει στη Σεβαστούπολη, κυρίως από τις πόλεις Σλαβιάνσκ και Ντόνετσκ. 251 πρόσφυγες καταχωρήθηκαν στο οικοτροφείο της πόλης. Κάποιοι από αυτούς βρήκαν καταφύγιο σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Συνοριοφύλακες εμπόδισαν λεωφορείο με 38 πρόσφυγες

Σλαβιάνσκ: Μαζική έξοδος