ΚΟΣΜΟΣ

Πόγραδετς και Οχρίδα ενώνονται με γραμμή φέρι-μποτ

Πόγραδετς και Οχρίδα ενώνονται με γραμμή φέρι-μποτ

Περίπου 25 χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία, η πόλη Πόγραδετς θα ενωθεί με την Οχρίδα μέσω μιας γραμμής φέρι-μποτ.


Σε λιγότερες από δύο ώρες, οι κάτοικοι των δύο πόλεων καθώς και οι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή θα έχουν τη δυνατότητα, όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι "Southeastern Times", να γνωρίσουν τις ομορφιές των δύο τόπων.

"Αυτό σημαίνει για εμάς μια νέα ζωή και μια νέα πτυχή στις σχέσεις με τους Αλβανούς γείτονές μας" δήλωσε ο 55χρονος Νίκολτσε Ντοϊτσίνοφ από την Οχρίδα, ο οποίος φιλοδοξεί να είναι μεταξύ των πρώτων επιβατών που θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη γραμμή.

"Θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των δυο πόλεων να γνωρίσουν την άλλη πλευρά της λίμνης (Οχρίδας)" σημείωσε και πρόσθεσε: "Θα μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια στο Πόγραδετς, να επισκεπτόμαστε τα τοπικά εστιατόρια ή ακόμη και να πηγαίνουμε στην παραλία. Εάν η γραμμή λειτουργήσει με θετικό τρόπο, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για όλη την περιοχή".

Από την πλευρά του, ο καπετάνιος του πλοίου που αναμένεται να εκτελεί τα δρομολόγια μεταξύ Πόγραδετς και Οχρίδας θεωρεί ότι θα έχει αρκετή δουλειά καθώς αυτή την εποχή αυξάνεται και η ροή των τουριστών στις περιοχές εκατέρωθεν της λίμνης.

Διαβάστε επίσης: Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στο Δυρράχιο για πολεμική άσκηση