ΚΟΣΜΟΣ

Boeing 777: Άλλαξε βάρδια γιατί δεν ήθελε να πετάξει πάνω από την Ουκρανία!

Boeing 777: Άλλαξε βάρδια γιατί δεν ήθελε να πετάξει πάνω από την Ουκρανία!

Προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο, κρίνοντας πολύ επικίνδυνο

Δύο μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών αντάλλαξαν βάρδιες και δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα που επέβαιναν στην τραγική πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Πολλοί πιλότοι αλλά και μέλη του πληρώματος είχαν εκφράσει τους φόβους τους δύο εβδομάδες πριν την τραγωδία αν και η εταιρεία αρνήθηκε χτες ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού αναφέρεται ότι αρνήθηκαν να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας επειδή θεωρείται πολύ ασταθής και επικίνδυνος.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, καθώς και η Lufthansa, η Air France και η Qantas, είχαν ήδη αποφύγει την εμπόλεμη ζώνη πάνω από την Ουκρανία, προσθέτοντας στον χρόνο πτήσης ένα επιπλέον 20 λεπτο.

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ασκούν έντονη πίεση στη Malaysia Airlines να εξηγήσει γιατί δεν ακολουθήσε το παράδειγμά τους .

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε χθες το βράδυ: «Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δε συζήτησαν οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.»
«Η Malaysia Airlines, μαζί με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, πετούν σε αυτόν τον εναέριο χώρο, ο οποίος είχε κηρυχθεί ασφαλής από την ICAO και την IATA.
Και πρόσθεσε: «150 αεροπορικές εταιρείες κάθε μέρα χρησιμοποιούσαν τον ίδιο εναέριο χώρο ».

Διαβάστε επίσης: Boeing 777: Χάος και αίμα στα συντρίμμια του αεροσκάφους (pics)