ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστινιακά εδάφη: Πένθος και απεργία στη Δυτική Όχθη

Παλαιστινιακά εδάφη: Πένθος και απεργία στη Δυτική Όχθη

Παρέλυσε τη Δευτέρα η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εξαιτίας της γενικής απεργίας που ήρθε ως αντίδραση στους σφοδρούς χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας που στοίχισαν στη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους.

Η έκκληση για την απεργία απευθύνθηκε από τα συνδικάτα και πολλά ισλαμιστικά κινήματα, πριν λάβει επίσης την υποστήριξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού.

Σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι γνώρισαν χθες την πιο αιματηρή ημέρα από τις 8 Ιουλίου, οπότε άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θυλάκου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ραμάλα ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στη Ναμπλούς.

Η Δυτική Όχθη έχει παραμείνει ήρεμη στο σύνολό της από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500 Παλαιστινίους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους.

Διαβάστε επίσης:

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στη Γάζα