ΚΟΣΜΟΣ

Ράσμουσεν: Η Ουκρανία αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους

Ράσμουσεν: Η Ουκρανία αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους

Να καταργήσει το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους, μετά τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου αναμένουν από το κοινοβούλιο της χώρας, οι ηγέτες της Ουκρανίας, γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα προς την ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

«Κατανοώ ότι η τρέχουσα πολιτική ηγεσία στο Κίεβο σκοπεύει, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, το νέο κοινοβούλιο να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους», ανέφερε ο Ράσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο Ράσμουσεν επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα φροντίσει ώστε χιλιάδες στρατιώτες να μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να είναι «πιο ορατοί» και να «χτυπούν σκληρά», αν είναι απαραίτητο.

Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια της συνόδου τους την Πέμπτη και την Παρασκευή ένα σχέδιο άμεσης αντίδρασης (RAP) σε απάντηση για τη στάση της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση, που θεωρείται από τις χώρες μέλη που συνορεύουν με αυτή άμεση απειλή.

Χιλιάδες στρατιώτες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του ναυτικού, με την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων, θα μπορούν να αναπτύσσονται «σε μερικές ημέρες». «Αυτό σημαίνει μια πιο ορατή παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική» Ευρώπη και αυτό «για όσο διάστημα είναι απαραίτητο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

Παρόλα αυτά η παρουσία αυτή δεν θα γίνει σε μόνιμη βάση, εξήγησε, διότι αυτό θα ήταν αντίθετο με την Ιδρυτική Πράξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας του 1997.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Τον άφησαν να πεθάνει εξαιτίας του τριχωτού στήθους του! (photos)

Βρετανίδα μητέρα απειλεί να αποκεφαλίσει χριστιανούς! (vid+pics)

Βιετνάμ: Κοιμόντουσαν στη δουλειά και ο κλέφτης αλώνιζε! (video)

ΗΠΑ: Τραγικό! Κοριτσάκι καταπλακώθηκε από την άμμο ενώ έπαιζε! (phs)

Γαλλία: Γονείς δολοφόνησαν το μωράκι τους και κατήγγειλαν απαγωγή!

Δείτε με τι αντικατέστησαν τους ταύρους στο παραδοσιακό ισπανικό έθιμο! (videos)

Υεμένη: Βρετανός όμηρος απευθύνει έκκληση για βοήθεια (video)