ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Περισσότερους από 108.000 Παλαιστινίους άστεγους έχουν αφήσει οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ -Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη Γάζα πριν και μετά τους βομβαρδισμούς.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) εκτιμά ότι 18.000 οικιστικές μονάδες, που αντιπροσωπεύουν το 13% των κατοικιών στη Γάζα, έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή αναφέρουν ότι το εύρος των καταστροφών είναι χωρίς προηγούμενο», δήλωσε ο Γενς Λάρκε εκπρόσωπος του Ocha, αφού η εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα Παλαιστίνιοι και Ισραήλ επέτρεψε να αποτιμηθεί η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι ζημιές από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς επιδείνωσαν την ήδη υπάρχουσα οικιστική κρίση στη Γάζα, όπου υπήρχε έλλειψη 71.000 κατοικιών πριν από την τελευταία σύγκρουση.

«Πολλοί άνθρωποι ζουν ήδη σε ανεπαρκείς συνθήκες ή σε υπερπλήρη» καταλύματα, σημείωσε ο Λάρκε.

Την ίδια ώρα, δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης έχουν επίσης υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς και τη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Μόλις το 10% του πληθυσμού της Γάζας έχει πρόσβαση σε νερό σε καθημερινή βάση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα είναι διαθέσιμο μόλις έξι ώρες την ημέρα, επεσήμανε ο ΟΗΕ.

Το Ocha σημείωσε επίσης ότι οι επισκευές των δικτύων αυτών δεν μπορούν να προχωρήσουν, καθώς δεκάδες παλαιστίνιοι τεχνικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ.

Βάσει των όρων της εκεχειρίας, το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει την επαναλειτουργία των μεθοριακών περασμάτων προς τη Γάζα, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει την εισαγωγή υλικών για την ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου. Στη διάρκεια των 50 ημερών των συγκρούσεων 2.130 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και 69 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν…

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: Εκτυπωτής 3D τού έδωσε πίσω το μισό του κρανίο! (photos)

Ταϋλάνδη: Απλά μια στρουθοκάμηλος τρέχει σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο! (video)

Δε φαντάζεστε πού εγκλωβίστηκε ένας μεθυσμένος Κινέζος! (photos)

Καλιφόρνια: Συγκλονιστικό βίντεο από εστιατόριο την ώρα του σεισμού!

Βρετανία: Η πιο επικίνδυνη selfie σε διάσημο γκρεμό αυτοκτονιών! (video)

Κένυα: Εργαζόμενοι νεκροτομείου έκοψαν τα γεννητικά όργανα νεκρής γυναίκας!

Ιαπωνία: Μαραθώνιος χουφτώματος πορνοστάρ για φιλανθρωπικό σκοπό! (pics)

Σκηνές Αποκάλυψης: Ακρίδες σκόρπισαν τον τρόμο στη Μαδαγασκάρη! (video)

Διαβολικό Κινεζάκι: Του έκοψε το σχοινί ασφαλείας στον 8ο όροφο! (photos)