ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιημένοι από το δημοψήφισμα οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι

Ικανοποιημένοι από το δημοψήφισμα οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι

Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους σήμερα μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας «τη σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.


«Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα που φέρνει η επιλογή αυτή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Φροστ, γενικός διευθυντής της Σκοτσέζικης Ένωσης Ουίσκι (SWA).

Η επαγγελματική ένωση των παραγωγών ουίσκι ανησυχούσε για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το αν ο τομέας θα συνέχιζε να χαίρει της υποστήριξης του ισχυρού διπλωματικού δικτύου της Βρετανίας.

Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο. Πέρυσι οι εξαγωγές ουίσκι είχαν αποφέρει κέρδη ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η SWA επεσήμανε ότι πλέον επιθυμεί να παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις για τις νέες εξουσίες τις οποίες ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε να δώσει στη Σκωτία.

«Η βιομηχανία του σκωτσέζικου ουίσκι είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει έναν κυρίαρχο ρόλο στις συζητήσεις που είναι θεμελιώδεις για τη μελλοντική επιτυχία του τομέα μας και του έθνους μας», πρόσθεσε ο Φροστ.

Διαβάστε επίσης: Το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τις δηλώσεις Κάμερον