ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Έκτακτη βοήθεια ύψους 130 εκ. δολαρίων για τον Έμπολα

ΔΝΤ: Έκτακτη βοήθεια ύψους 130 εκ. δολαρίων για τον Έμπολα

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 130 εκατ. δολαρίων σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε, χώρες που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον ιό Έμπολα, ενέκρινε το ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με τις αρχές των χωρών οι οποίες πλήττονται και εταίρους του για να συμβάλει στις προσπάθειες η επιδημία να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της οικονομίας που πρέπει να ακολουθήσει», ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Η επιδημία «έχει ήδη στοιχίσει πάρα πολλές ζωές (...) η ανθρωπιστική κρίση θα έχει επίσης βαθιές οικονομικές συνέπειες».

Το ΔΝΤ έχει δώσει στη δημοσιότητα προκαταρκτικές εκτιμήσεις κατά τις οποίες η κρίση δημόσιας υγείας αυτή θα έχει αποτέλεσμα επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις τρεις χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την επιδημία—κατά 3% στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε και κατά 1,5% στη Γουινέα.

Η επιδημία του Έμπολα, η χειρότερη στην Ιστορία, έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους και εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός της απολογισμός θα είναι πολύ βαρύτερος.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμη να μπει στη μάχη κατά των τζιχαντιστών η Τουρκία