ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες ύποπτοι τρομοκράτες – τζιχαντιστές στο Λονδίνο!

Χιλιάδες ύποπτοι τρομοκράτες – τζιχαντιστές στο Λονδίνο!

Χιλιάδες ύποπτους για τρομοκρατία στο Λονδίνο παρακολουθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας, συμμετέχοντας παράλληλα σε επιχειρήσεις καθημερινά, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Μπόρις Τζόνσον.

«Στο Λονδίνο είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί και πολύ, πολύ ανήσυχοι», τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού της στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, κάτι που σημαίνει ότι περιμένει απόπειρα επίθεσης στη χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε, από την πλευρά του, πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (οι οποίοι πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ) συνιστούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

Περίπου 500 Βρετανοί πιστεύεται ότι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών, με τις Αρχές να φοβούνται ότι οι σκληραγωγημένοι από τον πόλεμο «βετεράνοι» μπορεί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Ο Τζόνσον ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος.

«Καθημερινά - όπως είδατε πρόσφατα, αυξήσαμε το επίπεδο απειλής - οι υπηρεσίες ασφαλείας εμπλέκονται σε χιλιάδες επιχειρήσεις. Πιθανότατα χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούνται στο Λονδίνο», αποκάλυψε.

Πέρσι, άλλωστε, δύο Βρετανοί που είχαν ασπαστεί το Ισλάμ έσφαξαν έναν στρατιώτη σε δρόμο του Λονδίνου, ενώ την Τρίτη η αστυνομία συνέλαβε πέντε νεαρούς, στο πλαίσιο επιχείρησης για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:

Βουλγαρία: Ανακάλυψαν τάφο… βρικόλακα σε αρχαία θρακική πόλη (pic)!

ΗΠΑ: Ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έχει μικροτσίπ στο κεφάλι της!

ΗΠΑ: 3χρονος κατασπαράχτηκε από ιαγουάρους σε ζωολογικό κήπο! (vid+pics)

ΗΠΑ: Αγνοείται ηθοποιός του Ταραντίνο και συμπρωταγωνίστρια της Στριπ