ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η ασθενής με Έμπολα ταξίδεψε με αεροπλάνο!

ΗΠΑ: Η ασθενής με Έμπολα ταξίδεψε με αεροπλάνο!

Το δεύτερο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου του Τέξας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, ταξίδεψε με αεροπλάνο από το Κλίβελαντ του Οχάιο στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ την 13η Οκτωβρίου, μία ημέρα, δηλαδή, προτού εμφανίσει συμπτώματα της ασθένειας, σύμφωνα με ανακοίνωση Αμερικανών αξιωματούχων.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και η αεροπορική εταιρεία αναζητούν τους 132 επιβάτες της πτήσης αυτής και τους ζητούν να επικοινωνήσουν με έναν δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό.

Η υπηρεσία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η νοσοκόμα δεν είχε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, όπως την ενημέρωσαν τα μέλη του πληρώματος του αεροπλάνου.

Μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, η νοσηλεύτρια, η οποία είχε φροντίσει τον λιβεριανής καταγωγής Τόμας Έρικ Ντάνκαν που ήταν το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, πήγε στο νοσοκομείο με πυρετό και αμέσως τέθηκε σε καραντίνα.

Εξάλλου σύμφωνα με έναν από τους συγγενείς της, η νοσηλεύτρια ονομάζεται Άμπερ Βίνσον, ενώ το Reuters αναφέρει ότι είναι 29 ετών.

«Αξιωματούχοι του τομέα της υγείας έχουν ανακρίνει την τελευταία ασθενή για να εντοπίσουν άμεσα οποιεσδήποτε επαφές ή πιθανές μολύνσεις και αυτοί οι άνθρωποι θα τεθούν υπό παρακολούθηση», επεσήμανε το CDC.

Η 26χρονη νοσοκόμα Νίνα Φαμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ. Η Φαμ ήταν επίσης μέλος της ομάδας που είχε φροντίσει τον Ντάνκαν, ο οποίος πέθανε στις 8 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: 23 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το θανατηφόρο ιό