ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον τραυματισμό της γυρίζει στη Βουλή η Γκάμπριελ Γκίφορντς

Μετά τον τραυματισμό της γυρίζει στη Βουλή η Γκάμπριελ Γκίφορντς
Την εκτίμηση ότι η Γκάμπριελ Γκίφορντς, η αμερικανίδα βουλευτής, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά...

Την εκτίμηση ότι η Γκάμπριελ Γκίφορντς, η αμερικανίδα βουλευτής, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα τον Ιανουάριο στην Αριζόνα, θα επιστρέψει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μόλις αποθεραπευτεί, διατύπωσε εκτίμησε ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών.

«Θεωρώ ότι θα επιστρέψει στο Κογκρέσο. Εννοώ, με την πρόοδο που έχει σημειώσει, είναι στην πορεία για να το κάνει. Δειπνήσαμε στο Χιούστον. . . αρχίζει να περπατά, να μη χρησιμοποιεί πια το αναπηρικό καροτσάκι», είπε Ντέμπι Ουάσερμαν-Σουλτς, νέα πρόεδρος της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος.

Σημειώνεται, ότι η Γκίφορντς υποβάλλεται σε φυσιοθεραπείες και φαρμακευτική αγωγή, για αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης στην δεξιά πλευρά του σώματός της μετά το επεισόδιο της 8ης Ιανουαρίου στην Τουσόν.

Τότε μια από τις σφαίρες που έριξε ένας νεαρός άνδρας - ο δράστης του μακελειού της Αριζόνας, ο οποίος ήταν ψυχικά διαταραγμένος - διαπέρασε το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου της, την ώρα που μιλούσε με ψηφοφόρους έξω από ένα κατάστημα.