ΚΟΣΜΟΣ

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Εσθονίας από ένα πρωτοφανές (για τη χώρα) έγκλημα σε σχολείο, κοντά στο Ταλίν.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε καθηγήτρια κατά τη διάρκεια μαθήματος σε σχολικό συγκρότημα στο Βίλγαντι, 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

«Ο μαθητής πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος την καθηγήτρια, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Η αστυνομία προσήγαγε το μαθητή ηλικίας 15 ετών. Δεν υπήρξε άλλο θύμα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστίνα Κόστινα.

Ο έφηβος δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς, ενώ τους παρέδωσε το περίστροφό του, το οποίο κατείχε ο πατέρας του με νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Το κίνητρό του πάντως προς το παρόν παραμένει άγνωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθηγήτρια γερμανικών που τραυματίστηκε θανάσιμα, η 56χρονη Ένε Σάραπ, ήταν γνωστή στην Εσθονία, ενώ τη στιγμή της επίθεσης, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη.

Η αστυνομία συγκέντρωσε εντός του σχολείου τους υπόλοιπους μαθητές, διεξάγοντας έρευνες για το αν υπήρχαν περισσότερα θύματα ή ένοπλοι. Δεν υπήρξαν αναφορές για κάτι από τα δύο.

Ο 15χρονος έχει τεθεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζει, ως έφηβος, το ενδεχόμενο δεκαετούς κάθειρξης.

Ο διευθυντής του σχολείου Άαβο Πάλο περιέγραψε τον έφηβο ως ένα μέτριο μαθητή, η συμπεριφορά του οποίου δεν είχε ποτέ στο παρελθόν προκαλέσει προβλήματα.

Εντούτοις η μεγαλύτερη εφημερίδα της Εσθονίας, η Postimees, ανέφερε ότι ένα παιδί, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψε, είχε αναρτήσει στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, μηνύματα με ανησυχητικό περιεχόμενο μαζί με φωτογραφίες που απεικονίζουν όπλα και ένοπλες συγκρούσεις.

«Να μην ξεγελιέστε από την ηρεμία μου. Κανείς δεν διακηρύσσει ότι θα διαπράξει μία δολοφονία» ανέφερε σε ένα από αυτά την 1η Απριλίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες χαρακτήρισε τη δολοφονία «πρωτόγνωρο περιστατικό σε αυτήν τη μικρή χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων και μια «τραγωδία για όλη την Εσθονία», προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής