ΚΟΣΜΟΣ

Υπό στενή επιτήρηση ο Στρος Καν για να μην αυτοκτονήσει!

Υπό στενή  επιτήρηση ο  Στρος Καν για να μην αυτοκτονήσει!
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έχει τεθεί υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο...

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έχει τεθεί υπό επιτήρηση για το ενδεχόμενο αυτοκτονίας στη φυλακή, καθώς είναι μεγάλη η πίεση που ασκείται επάνω του από όλα όσα έχουν συμβεί μετά την καταγγελία της καμαριέρας σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού.

Αυτό μεταδίδει το Associated Press επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν πως ο Στρος Καν δεν έχει προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό του.

Απλά, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής τον παρακολουθούν στενά ώστε να αποτρέψουν κάθε περίπτωση να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ πρόσφερε πλήρη κάλυψη στις αστυνομικές αρχές της πόλης του, οι οποίες δέχονται σφοδρή κριτική για τη μεταφορά με τις χειροπέδες στα χέρια , μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, του Ντομινίκ Στρος Καν.

«Πράγματι νομίζω ότι είναι ταπεινωτικό, αλλά αν δε θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια στις χειροπέδες τότε να μην παραβιάζεις το νόμο », τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Των δηλώσεων του κ. Μπλούμπεργκ, είχε προηγηθεί η η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ , ο οποίος χαρακτήρισε «λιντσάρισμα» τη μεταχείριση του Στρος Καν από τις αμερικανικές αρχές.

Απαντώντας σ’ αυτές τις αιτιάσεις καθώς και σε διαμαρτυρίες για την άρνηση της δικαστού να επιβάλλει εγγύηση, ο κ. Μπλούμπεργκ είπε : «Μας ασκούν κριτική. Ας είναι. Το θέμα είναι αν αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται, είναι απολύτως απαράδεκτο αυτό που συνέβη.

Θα έπρεπε να προσαχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και νομίζω πως η δικαστής έκανε τη δουλειά της σωστά. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος είναι το είδος των ανθρώπων που αν αφηνόντουσαν ελεύθεροι θα τους διδόταν στην ουσία μια καλή ευκαιρία να διαφύγουν και η Γαλλία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη σύναψη συμφωνίας έκδοσης με τις ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης: «Δεν είχε ιδέα ποιος είναι ο Στρος Καν»

«Δεν έχουν σημάδια πάλης ο Στρος Καν και η καμαριέρα»