ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχουν σημάδια πάλης ο Στρος Καν και η καμαριέρα»

«Δεν έχουν σημάδια πάλης ο Στρος Καν και η καμαριέρα»
Η υπερασπιστική γραμμή που...

Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησαν οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν κατά την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου δεν απέφερε το αποτέλεσμα που θα φαντάζονταν. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ο μέχρι τώρα ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κρίθηκε προφυλακιστέος και χωρίς εγγύηση, για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.

Σήμερα οι συνήγοροι έκαναν λόγο για συναινετική ερωτική επαφή μεταξύ του πελάτη τους και της καμαριέρας του ξενοδοχείου. «Τα στοιχεία πιστεύουμε ότι δεν θα είναι συμβατά με μια βίαιη συμπλοκή», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους στην εφημερίδα New York Post, ενώ μια άλλη πηγή της υπεράσπισης ανέφερε ότι «είναι πιθανό να υπήρξε συναίνεση».

Οι πρώτες εγκληματολογικές εξετάσεις που έγιναν τόσο στον Στρος Καν όσο και στην καμαριέρα έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σημάδια πάλης σε κανένα από τους δύο, όπως μώλωπες ή γρατσουνιές, διέρρευσε από ανώνυμη πηγή στην ίδια εφημερίδα. Βέβαια, τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA θα κάνουν αρκετές ημέρες μέχρι να ανακοινωθούν.

Τέλος, τα πορίσματα από την έρευνα της σήμανσης στο δωμάτιο του Στρος Καν δεν είναι συμβατά με τα όσα υποστηρίζει η γυναίκα, ανέφεραν οι συνήγοροι, ενώ αυξάνονται οι φήμες ότι θα επιδιώξουν συμβιβασμό.