ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται τα τεστ παρθενίας ο αιγυπτιακός στρατός

Αρνείται τα τεστ παρθενίας ο αιγυπτιακός στρατός
Τον εξαναγκασμό γυναικών σε τεστ παρθενίας από το στρατό κατά...

Τον εξαναγκασμό γυναικών σε τεστ παρθενίας από το στρατό κατά την αιγυπτιακή εξέγερση, διέψευσε σήμερα ανώτατος Αιγύπτιος στρατιωτικός, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

Το αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει σχετικές καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας. Επίσης, αναφερόταν σε Αιγύπτιο στρατηγό, που δεν κατονόμασε, ο οποίος φερόταν να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες.

Όμως, ο ανώτατος Αιγύπτιος στρατιωτικός που μίλησε σήμερα στην «Αλ Αχράμ» διέψευσε τις πληροφορίες αυτές και προέτρεψε τα ΜΜΕ «να ελέγχουν εκατό φορές την εγκυρότητα των πληροφοριών τους πριν τις δημοσιεύουν και να μην κηλιδώνουν την υπόληψη στρατιωτικών με τέτοιου είδους ανυπόστατες κατηγορίες που οδηγούν σε διάσταση το στρατό με το λαό».

Ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι 18 γυναίκες που συνελήφθησαν τον Μάρτιο στις λαϊκές διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ ανέφεραν ότι μεταξύ των βασανιστηρίων, του ξυλοδαρμού, του ηλεκτροσόκ και άλλων που υπέστησαν, υποβλήθηκαν και σε εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι παρθένες.