ΚΟΣΜΟΣ

Επαφές της Ρωσίας με την αντιπολίτευση της Συρίας

Επαφές της Ρωσίας με την αντιπολίτευση της Συρίας
Με μία αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί το προσεχές διάστημα στη Μόσχα ο ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου για την Αφρική και τις..

Με μία αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί το προσεχές διάστημα στη Μόσχα ο ειδικός απεσταλμένος του ρώσου προέδρου για την Αφρική και τις κρίσεις στον αραβικό κόσμο Μιχαήλ Μαργκέλοφ.

«Πρόκειται να υποδεχθώ προσεχώς μια αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στην Μόσχα», είπε ο κ. Μαργκέλοφ στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ρωσική πρωτεύουσα χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η Συρία θεωρείται η πιο στενή σύμμαχος της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή.

Αντίθετα με τους δυτικούς εταίρους της η Ρωσία εξέφρασε την αντίθεσή της στην ψήφιση οποιασδήποτε απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία που προωθούν ορισμένες χώρες για την καταδίκη της καταστολής της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε χθες ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία, όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι ταραχές χωρίς προηγούμενο τους τελευταίους τρεις μήνες.