ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτο θέμα στο ΒΒC η αντικατάσταση του υπ. Οικονομικών

Πρώτο θέμα στο ΒΒC η αντικατάσταση του υπ. Οικονομικών
Πρώτο θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC είναι η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο βρετανικό δίκτυο ΒΒC. To ρεπορτάζ αναφέρει ότι...

Πρώτο θέμα στο βρετανικό δίκτυο BBC είναι η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο βρετανικό δίκτυο ΒΒC.

To ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, αντικατέστησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τα νέα μέτρα που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι πρώτο θέμα και στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων γερμανικών εφημερίδων. Χαρακτηριστικό είναι ο τίτλος της Bild, η οποία αναφέρεται στον πρώην υπουργό Οικονομικών: «Δίας! Η Ελληνική Πυρκαγιά έκαψε τον Ευρώ-Υπουργό».

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλάζει τον υπουργό Οικονομικών για να επιβιώσει» γράφει η ισπανική Εl Pais μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Η εφημερίδα παραθέτει το βιογραφικό του νέου υπουργού ενώ αναφέρεται και στον Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος λαμβάνει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

«Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τοποθέτησε νέο υπουργό Οικονομικών σε μία προσπάθεια να κερδίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στα σκληρά μέτρα που έχουν πυροδοτήσει βίαιες ταραχές αλλά και τη διάσπαση του κόμματος του», τονίζει σε τηλεγράφημά του το Reuters, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στη μετακίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος.