ΚΟΣΜΟΣ

Να αναβληθεί η δίκη ζήτησε ο Μπεν Άλι

Να αναβληθεί η δίκη ζήτησε ο Μπεν Άλι
Η υπεράσπιση του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι ζήτησε την αναβολή της δίκης του που ξεκίνησε σήμερα το πρωί ερήμην του σε δικαστήριο...

Η υπεράσπιση του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι ζήτησε την αναβολή της δίκης του που ξεκίνησε σήμερα το πρωί ερήμην του σε δικαστήριο της Τύνιδας, με στόχο να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους του Μπεν Αλι να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Τόνισε επίσης ότι το δικαστήριο πρέπει να δείξει μεγαλύτερη "διπλωματικότητα" προκειμένου να πείσει τον Μπεν Αλι να παρουσιαστεί ενώπιον του.

Ο Μπεν Αλι και η σύζυγός του Λεϊλά Τραμπέλσι διώκονται μετά τον εντοπισμό πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων, όπλων και ναρκωτικών ουσιών σε δύο ανάκτορά τους και αν καταδικαστούν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τυνησίας.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, που κυβερνούσε την Τυνησία για 23 χρόνια, δήλωσε ότι δεν «εγκατέλειψε» το θώκο του προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε «δραπέτευσε», αλλά αντίθετα αναγκάστηκε «με δόλο» να φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση.


Αρνήθηκε επίσης όλες τις κατηγορίες εναντίον του.»"Στη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων δεν έδωσα εντολή να πυροβολήσουν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών», υπογράμμισε.

«Προσωπικά δεν διαθέτω κανέναν τραπεζικό λογαριασμό εκτός της Τυνησίας, ούτε στην Ελβετία, ούτε στην Αυστρία, ούτε σε καμία άλλη χώρα (...) ούτε ακίνητη ή κινητή περιουσία στη Γαλλία ή αλλού». Για τα κοσμήματα της συζύγου του είπε ότι «πρόκειται για επίσημα δώρα που της προσφέρθηκαν από αρχηγούς κρατών».