ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ζητεί ο Ομπάμπα

Συμφωνία για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ζητεί ο Ομπάμπα
«Πρέπει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με...

«Πρέπει μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες να έχουμε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ελλείμματος.»

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και για το λόγο αυτό κάλεσε εκπροσώπους του Κογκρέσου τόσο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών, για να συναντηθούν την Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να βρούμε σημαντικές και εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση του ελλείμματος της χώρας, ώστε, στο μέλλον, να καταφέρουμε να ισχυροποιήσουμε την οικονομία μας και, κατ’ επέκταση, να μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το μέλλον.»

Ο κ. Ομπάμα, επίσης, επισήμανε ότι οι εν λόγω συνομιλίες έχουν στόχο να ληφθούν σοβαρά μέτρα ώστε αφ’ ενός να μειωθεί το έλλειμμα και αφετέρου, να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος είναι αντίθετος σε μία βραχυπρόθεσμη λύση, ενώ ανέφερε πως ήδη, από το Σαββατοκύριακο, έχουν αρχίσει οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.

Χαρακτηριστικό, για την ανάγκη που υπάρχει να βρεθεί άμεσα λύση για τα οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι την Τρίτη τα μέλη της Συγκλήτου ακύρωσαν την προγραμματισμένη ψηφοφορία σχετικά με τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Λιβύη, προκειμένου να επικεντρωθούν στα δημοσιονομικά θέματα της χώρας.