ΚΟΣΜΟΣ

Ο Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη

Ο Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη
Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ενθαρρύνει το λαό του να συνομιλήσει με τους εξεγερμένους...

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ενθαρρύνει το λαό του να συνομιλήσει με τους εξεγερμένους, όμως δεν προτίθεται να μιλήσει ο ίδιος μαζί τους.

Αυτή τη διευκρίνιση έκανε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ, προσθέτοντας ότι η Λιβύη είναι διατεθειμένη να έχει και νεές συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, έπειτα από αυτή που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακό στην Τυνησία.

Μάλιστα, ο Μούσα Ιμπραχίμ συμπλήρωσε ότι οι Λίβυοι ι αξιωματούχοι είχαν έξι συναντήσεις με ανώτερους εκπροσώπους των εξεγερμένων, λέγοντας :«Υπήρξε μία συνάντηση στην Τυνησία μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ και αξιωματούχων της Λιβύης. Εγινε κατά τη γνώμη μας γόνιμος διάλογος.

Εξηγήσαμε πολλά πράγματα στους αμερικανούς αξιωματούχους. Κατανοούμε ότι δεν έχουν γνώση ολόκληρης της εικόνας, διορθώσαμε την παραπληροφόρηση. Πιστεύουμε ότι νέες συναντήσεις στο μέλλον θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων της Λιβύης. Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε ξανά στους Αμερικανούς».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «έπειτα από πέντε μήνες πολέμου και βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ η Λιβύη παραμένει πολυ δυνατή και δεν διαλυόμαστε. ΝΑΤΟ χάνεις, θα χάσεις.

Οι ένοπλες συμμορίες δεν έχουν μέλλον στην υπόλοιπη χώρα. Παραδεχθείτε το. Ο Καντάφι δεν θα εγκαταλείψει τη Λιβύη και δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του. »