ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σωπάστε, ο Γιώργος αγρίεψε…

Σωπάστε, ο Γιώργος αγρίεψε…

Επιτέλους. Ο Γιώργος κατάλαβε ότι μπορεί να πιέσει, να τρομάξει, να απαιτήσει από τους δανειστές μας μια καλύτερη μεταχείριση.

Πως; Με το γνωστό «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Απ’ ότι μαθαίνω κι αυτό ήταν ιδέα του μέγιστου Βαγγέλη, ο οποίος στις επαφές του με τους «τροϊκανούς» πήρε το μήνυμα ότι όλοι αυτοί (και Μέρκελ και Τρισέ και Όλι Ρεν και Λαγκάρντ του ΔΝΤ) τρέμουν στη σκέψη στάσης πληρωμών της Ελλάδας στους δανειστές της.

Τότε, όχι με ντόμινο θα έχουμε να κάνουμε, αλλά με τσουνάμι και όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική.

Είπε λοιπόν ο Βενιζέλος στο Γιωργάκη μας: «Αυτοί μας τρέμουν. Αν τους πούμε ότι μπορεί κάποια στιγμή να μην πληρώσουμε τόκους και τοκοχρεολύσια , έστω και για λίγο καιρό, θα τους βάλουμε να τρέχουν και να βρουν μια άμεση λύση και για μας».

Και να λοιπόν μια προχθεσινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στους γερμανικούς Financial Times: «Θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών (τόκων και δανείων που έχει φορτωθεί η Ελλάδα). Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά».

Δύο κουβέντες του Παπανδρέου –αλλά σε στυλ απειλής- ήταν αρκετές να βάλουν φτερά στα πόδια Κομισιόν και ΔΝΤ.

«Βρείτε άμεση λύση για την Ελλάδα» είναι το μήνυμα σε όλα τα επίπεδα της τρόικας.

Κι εγώ αναρωτιέμαι τώρα: Καλά αυτή τη στάση, αυτό τον τσαμπουκά στους ληστές μας, αυτή τη φράση «δεν πληρώνω γιατί δεν αντέχω να πληρώσω», γιατί δεν την είπε από πέρυσι ο Γιωργάκης;

Απορία ψάλτου βηξ.