ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Ανδριανό στην Αργολίδα

Εκλογές 2015: Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Ανδριανό στην Αργολίδα

Εκπλήξεις αναμένεται να επιφυλάξει το αποτέλεσμα της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου για τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, στην εκλογική του περιφέρεια, την Αργολίδα.

Το στίγμα δόθηκε με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να φρόντισε για την ενίσχυση του «γαλάζιου» συνδυασμού στην Αργολίδα με έμπειρα στελέχη και νέες υποψηφιότητες, καθώς οι πληροφορίες που έφταναν στα κεντρικά του κόμματος στην Αθήνα, ήθελαν τον κ. Ανδριανό να έχει χάσει την υποστήριξη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ στην Αργολίδα είναι οι: Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Δημούλης, Θεοδώρα Καλογεράκου, Βασίλης Σιδέρης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.

Ο Κώστας Δημούλης είναι επιχειρηματίας στην πόλη του Ναυπλίου, η Θεοδώρα Καλογεράκου, γυμνάστρια και διαιτολόγος, είναι ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα μετά από αυτό του κ. Ανδριανού, καθώς έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας, ενώ ο Βασίλης Σιδέρης αποτελεί επίσης ισχυρό «χαρτί». Είναι φυσικοθεραπευτής, αναπληρωτής πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Αργολίδας, ενώ έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει αναλάβει καθήκοντα θεματικού αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο υποψήφιος που συμπληρώνει την τετράδα, ο κ. Σχοινοχωρίτης, φέρεται να είναι το «κρυφό ατού» του Αντώνη Σαμαρά. Επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας, ο κ. Σχοινοχωρίτης ορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο περιφερειάρχης οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για τον Δημήτρη Σχοινοχωρίτη ότι είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης και στενός προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ότι είναι αγαπητός όχι μόνο στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε ευρύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους της Αργολίδας.

Ήδη, η δυναμική της υποψηφιότητάς του φάνηκε από την πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Άργος, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ενώπιον πλήθους πολιτικών του φίλων, ο κ. Σχοινοχωρίτης έδωσε το σύνθημα για την εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα, μέσα σε θερμό αγωνιστικό κλίμα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο κ. Σχοινοχωρίτης φέρεται να κατεβαίνει στις εκλογές, όχι απλά από κομματικό καθήκον ενίσχυσης της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα, αλλά για να εκλεγεί. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος στενεύει επικίνδυνα για τον κ. Ανδριανό, καθώς πλέον τις τρεις βουλευτικές έδρες της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας μοιράζονται η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατανομή αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο κ. Ανδριανός να βρεθεί εκτός βουλής. Ακόμα και σε περίπτωση ανάκτησης της δεύτερης έδρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδριανός απειλείται και από τη δυναμική της υποψηφιότητας του κ. Σιδέρη.

Μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει βαριά ήττα για έναν εν ενεργεία υφυπουργό, η θητεία του οποίου όμως σημαδεύτηκε από παρατεταμένη απραξία, μέχρι να φέρει τα πάνω-κάτω στον αθλητισμό με το νέο αθλητικό νόμο.

Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι οι πολίτες της Αργολίδας φέρονται αποφασισμένοι να γυρίσουν την πλάτη στο συντοπίτη τους, η εμπιστοσύνη των οποίων στο πρόσωπό του έχει ήδη κλονιστεί από την ξαφνική ανάδειξή του σε «μεγαλο-τσιφλικά» της περιοχής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το «Έθνος» σε παλαιότερο δημοσίευμά του.

Αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αφουγκράστηκε το Μαξίμου και μπροστά στον κίνδυνο να δει νέα απώλεια στα ποσοστά του κόμματος στο νομό, επέλεξε να «αδειάσει» εκλογικά τον υφυπουργό του.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2015: Τα νέα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ για αστυνομία και αγορές

Σαμαράς: Ο λαός να αποφασίσει ή από εδώ ή από εκεί

Εκλογές 2015: Μοίρασε… δεσμεύσεις και στην Ήπειρο ο Σαμαράς

Σχετικές ειδήσεις