ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Εγγυώμαι ότι δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις

Σαμαράς: Εγγυώμαι ότι δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις

Τη δέσμευσή του να μην υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις επανέλαβε ο Α. Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας πως δεν έχει διαπραγματευτεί ποτέ!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το μέλλον της Ελλάδας στα ζάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την ”πάει” την Ευρώπη, ούτε τον ”πάει” η Ευρώπη», σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας και επανέλαβε ότι ο φόρος στις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 15% και άμεσα ο ΕΝΦΙΑ 7%. Μετά θα το κατεβάσουμε στο 1% του ΑΕΠ. "Υποχρεώθηκε η κυβέρνηση αυτή να μπει ο ΕΝΦΙΑ και τώρα τον μειώνει".

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ,ωστόσο, πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα επιδιώξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. «Η επομένη των εκλογών να μας βρει όλους μαζί για να έχουμε το δικαίωμα για καλύτερης Ελλάδας σε μια καλύτερη Ευρώπη. Είμαι ο μόνος πρωθυπουργός που δημιούργησε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θα συνεργαστώ και με τα τρία κόμματα, με όσους πιστεύουν στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή προοπτική, μας ενώνει. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες γιατί είναι απομονωμένος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «η αξιολόγηση στο δημόσιο είναι δείγμα νοικοκυρέματος».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μετά από 3 δύσκολους προϋπολογισμούς, η χώρα μπαίνει στη φάση της ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως:

«Απαλλάξαμε ΦΠΑ σε επιχειρήσεις μέχρι 10.000 και φέτος το επεκτείνουμε μέχρι 20.000. Δημιουργήσαμε τις 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Θα μειώσουμε τους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ όπου μπορούμε. Θα κοιτάξουμε την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους».

Ερωτηθείς για την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, ο κ. Σαμαράς τη χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη έγνοια του. «Είναι παρά πολύ ψηλά η ανεργία όμως εννέα μήνες υποχωρεί συνεχώς. «Πρέπει να φύγει το σύννεφο της αβεβαιότητας, να βγούμε από την κρίση».