ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Το 2015 θα είναι η χρονιά της αλλαγής»

Πάμπλο Ιγκλέσιας: «Το 2015 θα είναι η χρονιά της αλλαγής»

«Οι Έλληνες θα αποκτήσουν έναν αληθινό Έλληνα πρόεδρο (σ.σ. της κυβέρνησης), όχι πλέον έναν εκπρόσωπο της (Γερμανίδας καγκελαρίου) Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος θα σκέφτεται πρώτα απ' όλα τα συμφέροντα της δικής του χώρας και αυτά του δικού του λαού», δήλωσε ο Ιγκλέσιας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sexta.

«Θα εργαστούμε για να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επίσης θα εργαστούμε στην Ισπανία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για μια χώρα με μια οικονομική και πολιτική πραγματικότητα πολύ διαφορετική», πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη για να συμμετάσχει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ιγκλέσιας εξήγησε ότι η Ισπανία, η οικονομία της οποίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, είναι συγκριτικά σε καλύτερη θέση σε σχέση με την Ελλάδα και επισήμανε ότι η Μαδρίτη δεν βρίσκεται σε μια κατάσταση που να σημαίνει πως μπορεί να «δεχόμαστε απειλές από τη Μπούντεσμπανκ», την κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, ενώ προέβλεψε ότι «το 2015 θα είναι η χρονιά της αλλαγής».

«Σήμερα γεννήθηκε η ελπίδα, αλλά με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα και χωρίς καμιά ευφορία», συνέχισε ο Ιγκλέσιας, ο οποίος αντιμετώπισε επίσης με σοβαρότητα την απροσδόκητη για τους περισσότερους επίδοση του Ποδέμος στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, όταν το κόμμα του είχε εξασφαλίσει πέντε έδρες.

«Μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δεχθούμε πολλές επιθέσεις», αλλά ενδέχεται «σε μερικούς μήνες να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τη νίκη του Ποδέμος στις βουλευτικές εκλογές», οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στην Ισπανία τον Νοέμβριο, πρόσθεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις