Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Kριμαία: Η Τουρκία εκπαιδεύει στην Ουκρανία μισθοφόρους στρατιώτες

Kριμαία: Η Τουρκία εκπαιδεύει στην Ουκρανία μισθοφόρους στρατιώτες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΚριμαίαςΡουσλάν Μπάλμπεκ, δήλωσε πως Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί εκπαιδεύουν μισθοφόρους για στρατιωτική δράση στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας.

Ο Μπάλμπεκ μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti είπε: "Γνωρίζουμε ασφαλώς πως μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτικών εκπαιδευτών έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας. Στην περιοχή εκεί προσπαθούν να στήσουν πεδία βολής για να εκπαιδευτούν οι μισθοφόροι σε ανοιχτούς χώρους αλλά και σε κατοικημένους τόπους".

Ο Μπάλμπεκ ανέφερε πως επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκονται ηγέτες του Ταταρικού Κοινοβουλίου Κριμαίας και ότι στόχος της Ουκρανίας είναι υπό την αιγίδα του κοινοβουλίου αυτού να στήσουν αποτελεσματικές στρατιωτικές μονάδες.

Ο Μπάλμπεκ τόνισε πως η περιοχή Χέρσον έχει καταστεί κέντρο προσέλκυσης τρομοκρατών και πρόσθεσε πως "Μεταφέρονται εκεί φανατικοί των Γκρίζων Λύκων από Τουρκία, άτομα που αγωνίζονται στις γραμμές της ISIS στην Συρία, μαχητές που υπηρέτησαν σε πραξικοπήματα σε Αίγυπτο και Λιβύη και άτομα από τον Καύκασο που καταζητούνται".

πηγη haber.sol.org.tr/tourkikanea.gr

Σχετικές ειδήσεις