Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Αίγυπτος παρήγγειλε από τη Ρωσία ελικόπτερα για τον εξοπλισμό των Μιστράλ

Η Αίγυπτος παρήγγειλε από τη Ρωσία ελικόπτερα για τον εξοπλισμό των Μιστράλ

Η Αίγυπτος θα προχωρήσει στην αγορά ελικοπτέρων Ka-52K τύπου Μιστράλ.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ομοσπονδιακού Φορέα για την Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας , Ανατόλι Πουντσούκ.

«Λάβαμε αίτημα από την Αίγυπτο για παράδοση ελικοπτέρων Ka-52K για τον εξοπλισμό των πλοίων Μιστράλ», είπε ο Πούντσουκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Salam.

Τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία τα οποία κατασκευάστηκαν στη Γαλλία για τη Ρωσία, έπειτα από συμφωνία που υπεγράφη το 2011, τελικά κατέληξαν στη Αίγυπτο, κατόπιν απόφασης της Γαλλίας να μην τα παραδώσει στη Ρωσία, ταυτιζόμενη με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Κριμαίας το 2014.

Τα πλοία τελικά τα αγόρασε η Αίγυπτος στα τέλη του 2015.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ισραηλινό δημοσίευμα, τα ελικόπτερα του τύπου αυτού - Ka-52 Alligator- είναι ελικόπτερα επιθετικά παντός καιρού και σήμερα χρησιμοποιούνται από τη ρωσική πολεμική αεροπορία. Έχουν δημιουργηθεί με τον σχεδιασμό Καμόφ και είναι παραλλαγή των ελικοπτέρων Ka-50.

Τα ελικόπτερα αυτά μπορούν να καταστρέψουν εχθρικούς τεθωρακισμένους και αθωράκιστους στόχους στο έδαφος, ή εναέριους στόχους χαμηλής ταχύτητας με αξιόλογη εμβέλεια δράσης.

Το Ka-52 έχει μήκος 16 μέτρων, ύψος 4,9 μ και ο κύριος ρότορας έχει διάμετρο 14,5 εκατοστά. Το μέγιστο βάρος απογείωσης είναι στα 10.800 κιλά, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις