ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποια είναι τα τρία πρόσωπα – «κλειδιά» που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Ποια είναι τα τρία πρόσωπα – «κλειδιά» που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Αγώνα δρόμου δίνει η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να εντοπίσει όλους τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς οι Αρχές φοβούνται, ότι μπορεί να «χτυπήσουν» για να δείξουν ότι η ομάδα κρούσης παραμένει αλώβητη, παρά τις συλλήψεις του δολοφόνου της «17 Νοέμβρη», του απότακτου αστυνομικού και του Αλβανού που νοίκιασε το σπίτι - γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Από τους ασύλληπτους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού τρία είναι τα πρόσωπα - «κλειδιά» που γνωρίζουν οι Αρχές ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόδραση του τρομοκράτη, αλλά και στον σχεδιασμό του χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού που είχε στόχο την απόδραση μελών των «Πυρήνων».

Η 22χρονη Αγγελική που νοίκιασε τη γιάφκα στο Λουτράκι

aggeliki

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται η 22χρονη Αγγελική, καθώς η νεαρή φοιτήτρια θεωρείται μέλος των «Πυρήνων Της Φωτιάς», (μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης έκαναν αναφορά στο όνομα της σε κείμενο τους που έστειλαν μέσα από τη φυλακή αποκαλώντας τη συντρόφισσα) και βοήθησε τον Ξηρό μετά την απόδραση του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα τη γιάφκα στο Λουτράκι, επισκεπτόταν συχνά τον τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» στο σπίτι - γιάφκα στην Ανάβυσσο, ενώ προσπάθησε να αγοράσει νιτρομεθάνιο τον Δεκέμβριο από εταιρεία στη Νέα Χαλκηδόνα, ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εκρηκτικών.

Ο «Απόστολος» που νοίκιασε την αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν αποθήκη - κρησφύγετο των τρομοκρατών στον Ασπρόπυργο, η οποία νοικιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη, από έναν άνδρα ηλικίας 55-60 ετών με το όνομα Αποστόλης Π. Ο άνδρας ζήτησε να νοικιάσει την αποθήκη για 3 μήνες, έναντι 1.200 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε ο συνεργός του Ξηρού, χρησιμοποίησε τα στοιχεία τραπεζικού, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη της αποθήκης, μέσα στο οίκημα είδε δύο βαν τα οποία θα παγίδευε με εκρηκτικά η ομάδα κρούσης για το χτύπημα που ετοίμαζε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος με τους δύο γεμιστήρες

Τρίτο πρόσωπο - «κλειδί» από τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, των «Πυρήνων» και του βαρυποινίτη - αρχινονού, είναι ένας άνδρας με το όνομα Γιώργος. Όπως λένε οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ήταν βασικό μέλος του επιχειρησιακού «βραχίονα» της ομάδας που θα χτυπούσε τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς το όνομά του βρέθηκε σε σχεδιάγραμμα στην Ανάβυσσο. Στο σχεδιάγραμμα υπήρχε το εσωτερικό του βαν που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα υποστήριξης και έγραφε ότι ο Γιώργος θα είχε καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα.

Η Αγγελική και ο «Απόστολος» έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, όχι όμως ο Γιώργος, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι πέντε ασύλληπτοι συνεργοί του Ξηρού...

Σχετικές ειδήσεις