ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στοιχεία – Σοκ για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού

Στοιχεία – Σοκ για την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού

Οι «πυρήνες της φωτιάς» με τη συνεργασία του Χριστόδουλου Ξηρού, της 22χρονης Αγγελικής, ποινικών και τουλάχιστον πέντε ακόμη ασύλληπτων συνεργών τους ετοίμαζαν μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο να αποδράσουν.

Οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιούσαν παγιδευμένο βαν με πάνω από 150 κιλά εκρηκτικά, ρουκετοβόλο και καλάσνικοφ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα στον Κορυδαλλό, θα είχε θύματα αστυνομικούς, σωφρονιστικούς αλλά και πολίτες, οι οποίοι μένουν κοντά στις φυλακές.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα και κάτοικοι του Κορυδαλλού από την έκρηξη της βόμβας - "μαμούθ", ανησύχησε την Αγγελική, όπως προκύπτει από τις κωδικοποιημένες επικοινωνίες της με τους προφυλακισμένους "πυρήνες". Τα ηγετικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης όμως, δεν προβληματίστηκαν καθόλου, αφού της έδωσαν εντολή να προχωρήσει κανονικά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Γοργοπόταμος".

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Το οργανώσατε, είναι όλα σίγουρα ; Μην πάει τίποτα λάθος και έχουμε και άλλα...

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ": Κάνε ακριβώς ότι σου είπαμε, είναι όλα υπολογισμένα, προχώρα κανονικά.

Ο 29χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και ήταν ο οδηγός της Αγγελικής, στο ασημί τζιπ που χρησιμοποιούσε μάρκας KIA SORENTO, οι "πυρήνες" σκόπευαν να βάλουν φάρο για να θυμίζει συμβατικό όχημα της ασφάλειας κι έτσι να περάσουν ανενόχλητοι τα μπλόκα μετά την απόδραση τους. Μάλιστα μέσα στο τζιπ οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μηχάνημα που κόβει το σήμα των κινητών, με στόχο να μπλοκάρουν τις επικοινωνίες κατά τη διαφυγή τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΠΥΡΗΝΕΣ" : Στείλτε μου το συντομότερο χαρακτηριστικά του οχήματος για τις πινακίδες που πρέπει να βρω, να βγάλω. Ακόμα εκείνον τον φάρο να τον πάρω τελικά ; Καθυστερούν και δουλεύουν μόνο με παραγγελίες. Μην χάσουμε και άλλη Κυριακή γι 'αυτό, δεν θα το αντέξω...

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τρία άτομα, τα οποία στα μηνύματα των "πυρήνων" αναφέρονται με τα κωδικά ονόματα Ρωξάνη, Ιάσονας και Θωμάς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις