Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύλληψη 24χρονου για ασέλγεια ανηλίκου – Βιντεοσκόπησε την πράξη του

Newsbomb

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν χιλιάδες ψηφιακά αρχεία με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 24χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα (02/02/2015) στη Θεσσαλονίκη μετά από πολύμηνες έρευνες της Αστυνομίας.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, τα οποία περιείχαν χιλιάδες αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας τεσσάρων έως και δεκαπέντε ετών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βρέθηκε αρχείο παιδικής πορνογραφίας, που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε 10χρονο ανήλικο ενώ προέκυψε και μια πιθανή περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε 4χρονο ανήλικο, η οποία ερευνάται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η περίπτωση συνιστά την πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή Έλληνα σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο 24χρονος ελάμβανε αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας προκειμένου να δυσχεράνει τις πολύμηνες έρευνες των διωκτικών αρχών, οι οποίες εντόπισαν τα ψηφιακά του ίχνη και ταυτοποίησαν τα στοιχεία του.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι έντεκα υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Εις βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών και χθες (4/02/2015) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Ελλάδα και σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία, σε συνολικά τρία άτομα.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 55χρονου άνδρα ο οποίος είχε συλληφθεί στην Πάτρα στις 17/01/2015, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Στον φορητό υπολογιστή του συλληφθέντα είχαν βρεθεί περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την ψηφιακή ανάλυση του πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας, όπου υποστήριζε ότι είχε προβεί σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών ενώ είχε στείλει στο εξωτερικό χρήματα, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων και είχε αποστείλει σε τρίτους φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος.