ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύλληψη 54χρονου με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Κω

Σύλληψη 54χρονου με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Κω

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ένας 54χρονος το πρωί της Παρασκευής (6/3/2015) από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο λιμάνι της Κω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών πλοίου με τελικό προορισμό τη Ρόδο με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εντός χειραποσκευής:

  • μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 2.050γραμ.,
  • μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1.550γραμ.,
  • μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1.530γραμ.,
  • μία πλαστική σακούλα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 290γραμ..

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επιβιβάστηκαν στο πλοίο προκειμένου να προβούν στη σύλληψη του κατόχου/παραλήπτη της αποσκευής.

Όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Κω, εμφανίστηκε ο 54χρονος στο χώρο αποσκευών και αφού έλεγξε επιμελώς τον περιβάλλοντα χώρο, πήρε την βαλίτσα από την αρχική της θέση και την τοποθέτησε στις αποσκευές με προορισμό τη νήσο Τήλο με αποτέλεσμα τη σύλληψη του.

Η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών πρόκειται να αποσταλεί στο Γ.Χ. του Κράτους από τον Τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Σχετικές ειδήσεις