ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δημοψήφισμα 2015: Η Αστυνομία παραμένει, ως οφείλει, ουδέτερη τονίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Δημοψήφισμα 2015: Η Αστυνομία παραμένει, ως οφείλει, ουδέτερη τονίζει το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Χωρίς βάση και έρεισμα, χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εμπλακεί στην ελεύθερη έκφραση των αστυνομικών, στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Τα δημοσιεύματα όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρονται σε εγκύκλιο που εστάλη από το αρχηγείο προς όλες τις υπηρεσίες στις 29/6/2015, μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την οποία δίνονται εντολές προς το προσωπικό να μην εκφράζονται δημόσια για την προσωπική τους άποψη.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ακόμα ότι σε κάποιες συγκεντρώσεις αστυνομικών υπογραμμίστηκε πως καταγγελία για δημόσια τοποθέτηση αστυνομικού επισύρει ποινή απόταξης.

Από χθες Πέμπτη το αρχηγείο διέψευσε κάτι τέτοιο με την επισήμανση ότι το μόνο που συνέβη είναι η αποστολή της πάγιας διαταγής που εκδίδεται για κάθε εκλογική διαδικασία.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωναν σήμερα Παρασκευή (3/7) ότι «σε σχέση με τα όσα -δίχως βάση και έρεισμα- καταγγέλλουν από χθες ορισμένα ΜΜΕ, και τα οποία παραδόξως υιοθετούν αβασάνιστα και ορισμένοι βουλευτές, ότι δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενεπλάκη στο δημοψήφισμα και στην ελεύθερη έκφραση των ένστολων, το υπουργείο γνωστοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε καν σκέψη υπήρξε ποτέ για ανάμειξη στη διαδικασία ή στην κατεύθυνση ψήφου.

Όπως αναφέρουν οι εγκύκλιοι που εκδίδονται πάγια σε κάθε εκλογική διαδικασία, η Αστυνομία παραμένει, ως οφείλει, ουδέτερη και ο κάθε αστυνομικός ψηφίζει κατά συνείδηση.

Παρακαλούνται οι ένθεν/κακείθεν κεκράκτες να μην βάζουν στο παιχνίδι τους την Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Σχετικές ειδήσεις