ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σπείρα «τρύπωνε» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πραγματοποιούσε παράνομες συναλλαγές

Σπείρα «τρύπωνε» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πραγματοποιούσε παράνομες συναλλαγές

Εγκληματική ομάδα, κατάφερνε να μπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των θυμάτων της και προχωρούσε σε παράνομες διαδικτυακές συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην εξιχνίαση υπόθεσης διαδικτυακής απάτης και πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα, δύο Έλληνες (ηλικίας 41 και 35 ετών) και τρεις αλλοδαπούς (ηλικίας 60, 40 και 36 ετών).

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ενός πολίτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, πραγματοποιώντας ηλεκτρονική επίθεση στον υπολογιστή του, έκαναν τέσσερις διαδικτυακές συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ύψους τουλάχιστον 30.000 ευρώ.

Μετά από έρευνα εντοπίσητκαν τα ίχνη των δραστών οι οποίοι και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν σαν πειστήρια τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Παράλληλα, ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των εμπλεκομένων σε άλλες παρόμοιες πράξεις αλλά και η συμμετοχή ακόμα τριών ατόμων στο εξωτερικό, στους οποίους πραγματοποιήθηκαν παράνομα μεταφορές χρημάτων και εμβασμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Σχετικές ειδήσεις