ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βόλος: Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος (photos)

Βόλος: Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος (photos)

Συνελήφθη στο κέντρο του Βόλου, ο Γιώργος Πετρακάκος, ένας από τους καταζητούμενους «Ληστές του Διστόμου».

Ο Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθη σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ήταν σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί της Πέμπτης (24/9), με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να έχουν αποκλείσει την περιοχή και να μην επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Στο σπίτι της οδού Περεβού -όπου ο συλληφθείς έμενε με τη 36χρονη σύντροφό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους- βρέθηκαν δύο όπλα, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, σφαίρες, γεμιστήρες, ένα laptop και δυο πλαστές ταυτότητες, ενώ ερευνάται κατά πόσο υπάρχει σύνδεση του Πετρακάκου με τρομοκρατική οργάνωση και πού πήγαιναν τα χρήματα των ληστειών που είχε διαπράξει.

Ο Πετρακάκος έχει αλλάξει την εμφάνισή του καθώς φαίνεται ότι έχει παχύνει ενώ έχει αφήσει και γένια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες διεξάγονται επίσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο είχαν νοικιάσει με τη σύντροφό του πριν από λίγες ημέρες. Ενώ, εξετάζονται σπιθαμή προς σπιθαμή ένα βαν και μια αποθήκη.

Από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στο Βόλο (σε οικία, αποθήκη και λυόμενο), σε οικία στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, σε αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας και πέντε έρευνες σε οχήματα.

Εκτός από τη σύλληψη του Πετρακάκου (ο οποίος αργά το μεσημέρι μεταφέρθηκε στην Αθήνα), η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ακόμα ατόμων, ενός 35χρονου και ένος 27χρονου, με την κατηγορία της υπόθαλψης.

Ο Γιώργος Πετρακάκος μαζί με τους Σπύρο Χριστοδούλου και Σπύρο Δραβίλα, ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014, ενώ φέρονται ως δράστες και πολλών ακόμα ληστειών.

petrakakos giorgos1 652x1024

Θεωρείται από την Αστυνομία ως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη. Είχε «ξεγλιστρήσει» από τα χέρια της Αστυνομίας κατά την επιχείρηση του περασμένου Μαΐου στη Νέα Αγχίαλο, όπου είχε βρεθεί το σπίτι - καταφύγιο των ληστών, και είχαν συλληφθεί ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλος ενώ είχε αυτοκτονήσει με καλάσνικοφ ο Σπύρος Δραβίλας.

Το προφίλ του Γιώργου Πετρακάκου

Με βάση τα στοιχεία που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.

Ήταν καταζητούμενος εδώ και μια πενταετία και υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες και συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Βήματος», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών για πέντε ληστείες τραπεζών, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α.

Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.

listeia petrakakos3

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, στις 17 Απριλίου 2008, φέρεται να είχε λάβει μέρος κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στον Χολαργό, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός με πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής.

Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

Στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

Σχετικές ειδήσεις