ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κοζάνη: Βασάνισε την Ανθή πριν τη στραγγαλίσει - Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή (vids)

Κοζάνη: Βασάνισε την Ανθή πριν τη στραγγαλίσει - Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή (vids)

Σε πνιγμονή (πνιγμό) οφείλεται, σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος της 37χρονης, Ανθής Λινάρδου, την οποία δολοφόνησε ο 40χρονος σύζυγός της στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, εντοπίστηκαν, επίσης, κάταγμα στο κρανίο και εκχυμώσεις κοντά στα μάτια της 37χρονης, γεγονός που αποκαλύπτει ότι ο συζυγοκτόνος χτύπησε και βασάνισε την άτυχη γυναίκα προτού τη στραγγαλίσει.

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθένη Χρήστου, το έγκλημα έγινε περίπου στις 11:00 το βράδυ, την ώρα που τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές Αρχές, ο 40χρονος, Τάσος Τσιουχάρας δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της Ανθής, αλλά προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα «εν βρασμώ ψυχής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη Ανθή είχε πει στο σύζυγό της, πριν τις γιορτές, ότι ήθελε να χωρίσουν. Αυτό φαίνεται να αποτέλεσε και το κίνητρο του 40χρονου για να την πνίξει.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί καταλήγουν ότι ο δράστης δεν είχε συνεργούς, ενώ όσον αφορά στον πατέρα του, εξηγούν ότι τον κρατούν με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και «προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Ο 40χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/01/2016) στον εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αυτό είναι το μοιραίο λάθος που πρόδωσε το συζυγοκτόνο

Ο 40χρονος δράστης, από την πρώτη στιγμή, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η γυναίκα του, τού είπε το βράδυ του Σαββάτου ότι πάει για ποτό και δεν γύρισε ποτέ. Το ίδιο ανέφερε και στις καταθέσεις του στην ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, οι έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού «έδειξαν» στους αστυνομικούς, από την πρώτη στιγμή, ότι η Ανθή δεν φαινόταν να είχε φύγει με τη θέλησή της.

Αφενός, η 37χρονη είχε κάταγμα στο πόδι και γύψο. Στο σπίτι βρέθηκαν, όμως, οι πατερίτσες. Αφετέρου, είχε πρόβλημα όρασης, όμως και τα γυαλιά της ήταν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, επίσης, το κινητό της τηλέφωνο.

Τα παραπάνω στοιχεία έκαναν τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να αμφιβάλουν για τους ισχυρισμούς του συζύγου και να στρέψουν τις έρευνες πάνω του.

Ο συζυγοκτόνος, ωστόσο, ήταν τόσο σκληρός και καλά προετοιμασμένος, που δεν «έσπασε» ούτε κατά τη δεύτερη κατάθεσή του, η οποία διήρκεσε 19 ολόκληρες ώρες και κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί μέσα από συνεχείς κι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις προσπαθούσαν να τον κάνουν να ομολογήσει.

Άλλωστε, οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε διαρκώς, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που είχαν συλλέξει, συνηγορούσαν στο ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα του ίδιου της του συζύγου.

Κι όμως, ο 40χρονος, μέχρι την ύστατη ώρα, έκρυβε τη σοκαριστική αλήθεια, συμμετέχοντας στις έρευνες και παριστάνοντας τον θλιμμένο σύζυγο!

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Ανθής: «Πάει, το έχασα το παιδί μου!»

«Πάει, το έχασα το παιδί μου», ψέλλισε ο Θανάσης Λινάρδος, ο πατέρας της 37χρονης Ανθής, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το άψυχο κορμί της θαμμένο μέσα στο χωράφι του συζύγου της, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Από τον άνθρωπο που υποκρινόταν ότι αγωνιούσε και έκανε έκκληση σε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει την οικογένεια στις έρευνες εντοπισμού της. Έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και συγγενείς της από την Ηλεία, αφού η Ανθή, έλκει την καταγωγή της από την Παλαιοβαρβάσαινα.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της, θείοι και εξαδέλφια, στην Παλαιοβαρβάσαινα και στον Πλάτανο, παρακολουθούσαν από μακριά τις έρευνες και βρίσκονταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τους γονείς της Ανθής και την αδελφή της, προκειμένου να μάθουν νέα, να ακούσουν μια αισιόδοξη δήλωση.

Όπως γράφει το patrisnews.com, κάποιοι δεν άντεξαν να περιμένουν από μακριά και μετέβησαν στην Κοζάνη, να βοηθήσουν στις έρευνες, να είναι κοντά στους γονείς της Ανθής.

Τα προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε το ζευγάρι τους τελευταίους μήνες, τους «έδιναν μια ελπίδα» ότι η Ανθή έφυγε.

Αλλά, τα στοιχεία δεν «βοηθούσαν» στο να παραμείνει «ζωντανή» η ελπίδα.

Δεν θα άφηνε πίσω τα τρία της παιδιά, τον 8χρονο γιο της και τα 6χρονα δίδυμα κοριτσάκια της. Και δε θα επέλεγε αυτή τη χρονική στιγμή, αφού είχε χτυπήσει και είχε νάρθηκα στο πόδι, συνεπώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς τις πατερίτσες της, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι, όπως και τα γυαλιά μυωπίας αλλά και το κινητό της τηλέφωνο.

Σε απόγνωση η 37χρονη – Δείτε τι έγραψε στο Facebook πριν δολοφονηθεί

«Ψυχρό και αμετανόητο» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον 40χρονο που στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομολογία του ο δράστης ανέφερε: «Την έπνιξα, ας κάνω και ισόβια».

Την ίδια στιγμή, στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού γίνεται συζήτηση για τους συχνούς καυγάδες του ζευγαριού, τις φωνές της Ανθής Λινάρδου, αλλά και, όπως φαίνεται, την απόγνωσή της.

Μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά» έγραφε συχνά η ίδια στη σελίδα της στο Facebook το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τον περασμένο Νοέμβριο ρωτούσε, εμμέσως, με μήνυμά της στο Facebook: «Εγώ είμαι τρελός ή όλοι οι άλλοι;».

Η τελευταία της ανάρτηση, στις 6 Νοεμβρίου, ανέφερε: «- Ψυχιατρείο εκεί; - Ναι! - Και εδώ ρε γαμώτο!».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Κοζάνη - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Ανθής: «Πάει, το έχασα το παιδί μου!»

Έγκλημα στην Κοζάνη: Αυτό είναι το μοιραίο λάθος που πρόδωσε το συζυγοκτόνο

Κοζάνη: Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις - Ήταν προμελετημένη η δολοφονία της 37χρονης;

Έγκλημα στην Κοζάνη: Συνελήφθη και ο πεθερός της 37χρονης Ανθής (vid)

Στοιχείο - σοκ για το έγκλημα στην Κοζάνη - Δε νοιάστηκε ούτε για τα παιδιά του ο συζυγοκτόνος

Πηγή βίντεο: kozan.gr

Σχετικές ειδήσεις