ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τέσσερις ειδικοί φρουροί μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Τέσσερις ειδικοί φρουροί μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Στη σύλληψη τεσσάρων ειδικών φρουρών και ενός ιδιώτη προχώρησεη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για εμπλοκή τους σε παράνομη μεταφορά και διακίνηση όπλων.

Οι πέντε συνελήφθησαν χθες Δευτέρα (04/04) σε Πειραιά και Κρήτη μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 27χρονο, δύο 28χρονους κι ένα 30χρονο (όλοι ένστολοι), καθώς και έναν 31χρονο ιδιώτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους δύο 28χρονους ειδικούς φρουρούς, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, ελέγχθηκε σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την αποβίβασή του από πλοίο το οποίο είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.

Με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης, καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, που είναι συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβασή τους, ακινητοποιήθηκε ο ειδικός φρουρός, ενώ σε έρευνα στο αυτοκίνητο με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αυτά πιστόλια είχε παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη ο 30χρονος ειδικός φρουρός, από τον 27χρονο ειδικό φρουρό, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης, με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον δεύτερο 28χρονο ειδικό φρουρό, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος ειδικός φρουρός παρέδωσε στον 28χρονο συνάδελφό του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή του σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.

Στην κατοχή του 27χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια των 22 mm και ισάριθμα των 9 mm, μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δυναμίτης με φυτίλι, τρεις κάλυκες σε μορφή οβίδας, τέσσερις βυθομετρητές, 13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου, 607 φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων, μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου και κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν πέντε βεγγαλικά-κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, έξι σύριγγες, κινητό τηλέφωνο καθώς και έξι αμπούλες και τέσσερα χάπια φαρμακευτικών ουσιών που θα αποσταλούν στα εργαστηριακή εξέταση.

Τέλος, στην κατοχή του 30χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου Καλάσνικοφ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου ιδιώτη κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα όπλα, που δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Κατά τις έρευνες δεν βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του 28χρονου ειδικού φρουρού που συνελήφθη στον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τέσσερις ειδικοί φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η παράνομη δραστηριότητα των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις