ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Σύλληψη 52χρονου για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Ηράκλειο: Σύλληψη 52χρονου για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Συνελήφθη, ένας 52χρονος από την Αλβανία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας, στο Ηράκλειο και κατασχέθηκαν 2.190 γραμμάρια καπνού και περισσότερα από 1.500 αυτοσχέδια τσιγάρα.

Η σύλληψη του έγινε σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, όταν στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδια τσιγάρα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε χώρους που χρησιμοποιεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.190 γραμμάρια καπνού, χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης 1.497 αυτοσχέδια τσιγάρα και συσκευή κατασκευής αυτοσχέδιων τσιγάρων.

Οι ποσότητες τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου, προκειμένου να προσδιοριστεί το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις