ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για τις δηλώσεις συνοριοφυλάκων περί διέλευσης τζιχαντιστών από την Ελλάδα

Έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για τις δηλώσεις συνοριοφυλάκων περί διέλευσης τζιχαντιστών από την Ελλάδα

Την έντονη αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν και ανέφεραν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανεξέλεγκτη και εξακολουθούν να περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη ανυπόστατα, στερούμενα πραγματικής βάσης «και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση».

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη, ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές από την χώρα», ενώ τόνισαν ότι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.

Σχετικές ειδήσεις