ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Παναγιώτη Μαυρίκου

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Παναγιώτη Μαυρίκου

Ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA ότι ο νεκρός οδηγός της Porsche Cayenne, στην οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης (09/06) στην Αττική Οδό, είναι ο 42χρονος εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Ένα 24ωρο χρειάστηκε για να έρθει η απάντηση από το Εργαστήριο της Αστυνομίας τελικά και όχι από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εξέταση DNA που επιβεβαιώνει 100% ότι η σορός του απανθρακωμένου άντρα που ανασύρθηκε από το φλεγόμενο όχημα χθες στην Αττική Οδό, ανήκει στον Παναγιώτη Μαυρίκο. Νωρίτερα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο πτώμα.

Σύμφωνα με αυτή, ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" πέθανε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο. Ο ιατροδικαστής του Εργαστηρίου που ολοκλήρωσε τη διαδικασία ουσιαστικά κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα με τον ομόλογό του στο ΚΑΤ, ως τελική αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η απανθράκωση.

Οι ειδικοί θα προχωρήσουν και σε τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί για παράδειγμα αν τυχόν υπήρχε στον οργανισμό του νεκρού κάποια ουσία ή να προκύψουν στοιχεία για τις συνθήκες και το χρόνο θανάτου του.

Χθες, η σύζυγος και η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, είχαν αναγνωρίσει το ρολόι και τη βέρα που φορούσε, στην απανθρακωμένη σορό.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

mavrikos3 copy

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών - Στο στόχαστρο στελέχη τραπεζών και ΔΕΚΟ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών, στην οποία κατηγορούμενος ήταν και ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτης Μαυρίκος έφτασαν στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διαταξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Έχασε τις αισθήσεις του πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά;

Μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων ανέφεραν ότι τον διέκριναν να έχει γύρει στο κάθισμά του, ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν από το φλεγόμενο τζιπ.

Όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, κατά πάσα πιθανότητα ο Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε τις αισθήσεις του πολύ γρήγορα από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά εξαιτίας των καπνών και της έλλειψης οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική έρευνα - Υπήρξε διαρροή καυσίμου;

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, δεν έχει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στα χέρια της, ενδείξεις που να την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε δολιοφθορά στο πολυτελές αυτοκίνητο, δηλαδή η τυχόν τοποθέτηση ενός εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού.

mavrikos2

Σύμφωνα με αστυνομικούς που συμμετέχουν στις έρευνες, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Οι πυροτεχνουργοί και οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έχουν βρει το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ;

«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας, δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα που να προκάλεσε έκρηξη στο πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche Cayenne που οδηγούσε ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν το σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης, ο οποίος είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για υπόθεση εκβιασμών, δεν εντόπισαν κρατήρα, ενώ από μαρτυρίες οδηγών, αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού δεν προκύπτει να έχει γίνει έκρηξη. Φαίνεται δηλαδή σιγά - σιγά να κόβει ταχύτητα το τζιπ και να σταματά πάνω στο τσιμεντένιο τοιχίο από την πλευρά του οδηγού, να εκδηλώνεται φωτιά στο μπροστινό μέρος χωρίς να καταφέρνει να απεγκλωβιστεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Το τζιπ έχει μεταφερθεί ήδη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δολιοφθορά, ενώ απαντήσεις περιμένουμε κι από τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Εάν δεν αποδειχτεί ότι κάποιος ή κάποιοι έστησαν παγίδα θανάτου στον εκδότη, τότε η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, πιθανότατα λόγω διαρροής καυσίμου. Γι' αυτό θα ερευνηθεί πότε η Porsche Cayenne έκανε τελευταία φορά service, αλλά και το ιστορικό του αυτοκινήτου», αυτές είναι οι εκτιμήσεις υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας στο Νewsbomb.gr για την αιτία που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου.

maurikos01 copy

Παράλληλα, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του η οποία φώναζε συνεχώς «σε φάγανε Τάκη μου, σε φάγανε... Ποιος μας το έκανε αυτό;» έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου, με τους συγγενείς και τους φίλους να προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο.

maurikos1 copy

Την ώρα που η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια που οδήγησαν σε φρικτό θάνατο τον εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη", ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι «η οικογένεια προσδοκά ότι επρόκειτο για ατύχημα».

«Η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου δεν μπορεί να διανοηθεί πως πίσω από όλο αυτό μπορεί να κρύβεταιένα νοσηρό μυαλό που άφησε ορφανά δύο παιδιά. Προσδοκά στην εκδοχή του ατυχήματος», τόνισε μιλώντας στο ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Αλέξης Κούγιας.

Ξεκαθάρισε πάντως πως η οικογένεια εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως καθώς έτσι θα «ανοίξει» ο δρόμος για μια πιο εκτεταμένη έρευνα της υπόθεσης.

Διαβάστε τι είπε ο Κούγιας ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις