ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η γιάφκα των Σακκά και Σεϊσίδη θα αποκαλύψει πολλά - Πού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Η γιάφκα των Σακκά και Σεϊσίδη θα αποκαλύψει πολλά - Πού ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν σήμερα (06/08) το μεσημέρι οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, την ώρα που η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» μια μεγάλη περιοχή στην Πελοπόννησο, αναζητώντας τη γιάφκα τους.

Τριήμερη αναβολή ζήτησαν και πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για σειρά πλημμεληματικών πράξεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (08/08).

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Εν τω μεταξύ, σπιθαμή προς σπιθαμή ψάχνει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας, την ευρύτερη περιοχή από τη Σπάρτη μέχρι το Γύθειο κι από την Ελαφόνησο μέχρι τη Μάνη, προκειμένου να εντοπίσει τη γιάφκα που χρησιμοποιούσαν οι Σακκάς και Σεϊσίδης.

Παράλληλα, περνούν από το... μικροσκόπιο το κλεμμένο ασημί Golf με το οποίο κινούνταν οι δύο όταν συνελήφθησαν, τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και σημειώσεις που εντόπισαν επάνω τους οι αστυνομικοί.

Έχοντας πλέον και το DNA του Σεϊσίδη στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν τώρα να δουν αν ο 35χρονος συνδέεται με κάποιες από τις επιθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες, όπως πυροβολισμούς κατά πρεσβειών αλλά και συμμετοχή στη «συνεργασία» ποινικών και αντιεξουσιαστών, η οποία εξαρθρώθηκε το 2015 στο Βόλο και στην οποία συμμετείχε ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος μαζί με τον Μάριο Σεϊσίδη ήταν και τα μέλη των «ληστών με τα μαύρα» που παρέμεναν μέχρι πρότινος ασύλληπτα.

Οι Σακκάς και Σεϊσίδης συνεχίζουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό και η αστυνομία περιμένει την εισαγγελική διάταξη που θα της επιτρέψει να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, ελπίζοντας στη βοήθεια των πολιτών για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με ποιές περιοχές κινούνταν ή τα πρόσωπα με τα οποία έρχονταν σε επαφή.

Το χρονικό της σύλληψης

Ήταν γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης (04/08) στη Σπάρτη, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Ο οδηγός όχι μόνο δεν σταμάτησε για τον έλεγχο αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη των αστυνομικών, μέχρις ότου οι ύποπτοι εγκλωβίστηκαν στην περιοχή κοντά στο ΚΤΕΛ Σπάρτης, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο κι άρχισαν να τρέχουν με τα πόδια.

Δεν πήγαν όμως μακριά καθώς τελικά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, όπως πρώτο μετέδωσε το cnn.gr.

Στην πορεία της επιχείρησης οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αθήνας, τον περασμένο Ιούνιο.

Οι ίδιοι -σύμφωνα με πληροφορίες- στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε πάνω τους οπλισμός.

Καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς ο Σεϊσίδης

Άγριο ξυλοδαρμό και παραβίαση δικαιωμάτων κατά τη σύλληψη και κράτηση του στη Σπάρτη καταγγέλλει ο Μάριος Σεϊσίδης μέσω του δικηγόρου του Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος διαψεύδει τόσο τα περί «ληστών με μαύρα» όσο και πως ο πελάτης του κρατούσε όπλο ή προέβαλε αντίσταση.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του δικηγόρου:

«Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθές Μάριου Σεισίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρά το ότι οι τρείς από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες. Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.

Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά:

1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία.

2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.

Σχετικές ειδήσεις