ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόλα Ρούπα: Αγνώριστη η σύντροφος του Μαζιώτη - Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Πόλα Ρούπα: Αγνώριστη η σύντροφος του Μαζιώτη - Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Η σύλληψή της έγινε σε διαμέρισμα στην οδό Ζαίμη 24 στην Ηλιούπολη από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, ενώ συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο, στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 και μια 25χρονη, κατηγορούμενη για υπόθαλψη της Ρούπα.

Η 48χρονη Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με το παιδί της και φέρεται να μην προέβαλε καμία αντίσταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε στην τσάντα της ένα πιστόλι.

zaimi

Η Αντιτρομοκρατική έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τα δύο σπίτια, ενώ ερευνά το ρόλο της 25χρονης.

Στο μεταξύ, μυστήριο καλύπτει το αν και με ποιο τρόπο συνδέεται ο εντοπισμός της Ρούπα με τη σύλληψη -στη Νέα Σμύρνη- ενός καταζητούμενου για ποινικές υποθέσεις.
Ο άνδρας φέρεται να εμπλέκεται σε ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Πεύκη όπου έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Με βάση ορισμένες πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει μέρος και σε ληστεία στη Μαλεσίνα, το Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000.

Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και απολογούνται στο Εφετείο η μεν Ρούπα, στην Ευελπίδων η 25χρονη.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα δύο σημεία σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, όπου έγιναν οι συλλήψεις

Δείτε πώς είναι σήμερα η Ρούπα - Οι πρώτες εικόνες

pola

«Παρακαλώ προσέξτε το παιδί μου»

Την ώρα της σύλληψης η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με τον μικρό γιο της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ φέρεται να είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: «Παρακαλώ μόνο προσέξτε το παιδί μου». Το παιδί μεταφέρθηκε μαζί με την Πόλα Ρούπα στη ΓΑΔΑ. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ενημέρωσαν συγγενείς της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη για να παραλάβουν το μικρό αγόρι.

roupa1

Η Πόλα Ρούπα με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις που έκανε γείτονας της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη. Όπως δήλωσε, το σπίτι όπου διέμενε η συλληφθείσα είναι μονοκατοικία και ζούσε εκεί περίπου 2 χρόνια.

Τι δήλωσε ο παππούς της 25χρονης που συνελήφθη

Την έκπληξή του για τη σύλληψη της 25χρονης εγγονής του, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη της Πόλας Ρούπα, εξέφρασε ο παππούς της.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ-1, ο παππούς της 25χρονης η οποία κατηγορείται ότι φιλοξενούσε την καταζητούμενη Ρούπα, που διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», υποστήριξε ότι δεν γνώριζε καν ότι η εγγονή του φιλοξενούσε κάποιον. Όπως είπε, η κοπέλα έμενε σε μια γκαρσονιέρα πάνω από το δικό του σπίτι.

Αγνώριστη η 48χρονη – Τι είχε αλλάξει στην εμφάνισή της

Τελείως διαφορετική από τις φωτογραφίες της οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ήταν η Πόλα Ρούπα όταν την εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στο Εφετείο οδηγήθηκε η 48χρονη

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013 καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα: Η σχέση με το Μαζιώτη, οι «μεταμορφώσεις» και το...ελικόπτερο

Από τον Ιούνιο του 2014, οπότε και συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, αναζητούσαν οι Αρχές την Πόλα (Παναγιώτα) Ρούπα.

Η πιο εντυπωσιακή «εμφάνισή» της ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν επεχείρησε με ελικόπτερο να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών Νίκο Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα, είχε νοικιάσει τότε με πλαστή ταυτότητα και καστανή περούκα, ελικόπτερο από την περιοχή της Ερμιονίδας και ενώ βρισκόταν εν πτήσει, ζήτησε από τον πιλότο να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό.

Επίσης, η Αντιτρομοκρατική «είδε» την Πόλα Ρούπα πίσω από ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στη Μαλεσίνα, το Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ.

Ακόμη, εξετάζεται η συμμετοχή της σε ληστεία που έγινε στις 25 Ιουνίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Υπενθυμίζεται ότι τότε μια γυναίκα έστησε καρτέρι στην υπάλληλο του υποκαταστήματος Τράπεζας μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή πιστολιού, πήρε 125.000 ευρώ.

Στις 22 Ιουλίου 2014, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της από στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας.

Η Ρούπα φαινόταν ξανθιά με κοντά μαλλιά και δεν είχε σχέση με την παλιά εικόνα της με μακριά σκούρα καστανά μαλλιά.
Επίσης ήταν φανερά αδυνατισμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Η Ρούπα γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα και είναι πτυχιούχος Μαθηματικού. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, γνωρίστηκε με το Νίκο Μαζιώτη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1995 και έκτοτε συμπορεύονται. Έχουν μάλιστα αποκτήσει ένα γιο, ο οποίος έμενε με την Πόλα Ρούπα στην οικία στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους τρεις θωρούμενους ως διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά συνολικές ποινές κάθειρξης 50 ετών στον πρώτο και 50 ετών και 6 μηνών στους άλλους δύο για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι δηλώσεις του αστυνομικού υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου για τη σύλληψη της Ρούπα

Δηλώσεις για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα, έκανε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε «Συνελήφθη σήμερα το πρωί (05 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 48χρονη αναζητούμενη για τρομοκρατική δραστηριότητα, Παναγιώτα Ρούπα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.

Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:

-απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης πενήντα (50) ετών και έξι (6) μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010,
-ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης - διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.
-απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα (11) ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Επιπλέον:

-Aπό την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή - Εφέτη Αθηνών, ενώ
στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", την 25 Ιουνίου 2015.

Oι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται».

Σχετικές ειδήσεις