ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα

Ειδήσεις για Πόλα Ρούπα – Συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης (05/01/2017) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η καταζητούμενη 48χρονη Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Η Πόλα Ρούπα εντοπίστηκε σε σπίτι στην οδό Ζαίμη 14 στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε με το ανήλικο παιδί της. Στο διαμέρισμα, κατά πληροφορίες, εντοπίστηκε και ένα πιστόλι.

Την ίδια στιγμή, στην οδό Αθανασίου Διάκου 31 στον Άγιο Δημήτριο συνελήφθη και μια 25χρονη για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να φιλοξενούσε τη Ρούπα στο σπίτι της. Ο ρόλος της 25χρονης ερευνάται για να διαπιστωθεί αν απλά φιλοξενούσε τη 48χρονη σύντροφο του Μαζιώτη ή εμπλέκεται περαιτέρω.

Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

«Παρακαλώ προσέξτε το παιδί μου»

Την ώρα της σύλληψης η Πόλα Ρούπα ήταν μαζί με τον μικρό γιο της. Πληροροφίες αναφέρουν ότι δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ φέρεται να είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: «Παρακαλώ μόνο προσέξτε το παιδί μου». Το παιδί μεταφέρθηκε μαζί με την Πόλα Ρούπα στη ΓΑΔΑ. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ενημέρωσαν συγγενείς της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη για να παραλάβουν το μικρό αγόρι.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα δύο σημεία σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, όπου έγιναν οι συλλήψεις

Η Πόλα Ρούπα με επιστολή της στις αρχές Μαρτίου 2016 είχε παραδεχθεί ότι είχε σχεδιάσει την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις