ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκλειστικό: Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού που πυροβόλησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αποκλειστικό: Συγκλονίζει η μαρτυρία του αστυνομικού που πυροβόλησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις | Επίθεση Γραφεία ΠΑΣΟΚ:Συγκλονίζει η μαρτυρία του 34χρονου αστυνομικού, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε ελαφρά από την τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ που έγινε νωρίς το πρωί της Τρίτης (10/01/2016) έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μιλούν ξεκάθαρα για δολοφονική επίθεση, αφού ο τρομοκράτης σημάδεψε με ευθείες βολές προς την κλούβα, αλλά και προς τους σκοπούς που βρίσκονταν έξω.

«Στο δρόμο έπεσαν και οι σκοποί που βρίσκονταν στη Χαριλάου Τρικούπη στη συμβολή της με την Μετσόβου, αλλά και στη Διδότου. Οι συνάδελφοι μου ρώτησαν εάν είμαστε όλοι καλά και μόλις τους είπα ότι έχω χτυπηθεί, κάλεσαν περιπολικό της άμεσης δράσης το οποίο με μετέφερε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ήμουν τυχερός γιατί οι σφαίρες από το καλάσνικοφ βρήκαν στο σιδερένιο πλέγμα που έχει η κλούβα στο παρμπρίζ», συνέχισε ο ειδικός φρουρός.

ΕΛ.ΑΣ.: Χτύπημα – αντίποινα στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα

pola roupa 1

Όπως λένε οι Αρχές, το χτύπημα αυτό ήταν αντίποινα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και περιμένουν προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης που θα γίνεται αναφορά και στην υπόθεση με την επιμέλεια του 6χρονου γιου της.

Η επίθεση στη διμοιρία στα Εξάρχεια ήταν η λιγότερο ριψοκίνδυνη για τους τρομοκράτες, οι οποίοι ήθελαν ένα γρήγορο χτύπημα - εκδίκηση και ταυτόχρονα να δείξουν ότι η εγχώρια τρομοκρατία παραμένει ενεργή και αλώβητη παρά τη σύλληψη της Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της.

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι κάλυκες από το καλάσνικοφ, οι οποίοι ίσως δείξουν ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από το χτύπημα, αλλά και οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Οι αστυνομικοί υποψιάζονται τρεις οργανώσεις : «Επαναστατικό Αγώνα», «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ή «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ εκτιμούν ότι ο τρομοκράτης που «γάζωσε» τη διμοιρία με το καλάσνικοφ είχε ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση συμπλοκής με τους αστυνομικούς.

Επίθεση «καρμπόν» με τον «Επαναστατικό Αγώνα» το 2009

Στις 5 Ιανουαρίου του 2009 μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν «γαζώσει» με καλάσνικοφ διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια έξω από το υπουργείο πολιτισμού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για επίθεση - «καρμπόν» με αυτή που έγινε το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού ήταν χτύπημα - αντίποινα αφού τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν γράψει στην προκήρυξη τους: «Η ενέργειά μας να χτυπήσουμε τους ένοπλους δολοφόνους των ΜΑΤ ήταν μια απάντηση στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η επιλογή μας να δράσουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο ήταν κατά κύριο λόγο πολιτική. Αποφασίσαμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τους ένστολους τραμπούκους του καθεστώτος, έτοιμοι ακόμα και να συμπλακούμε μαζί τους με τα όπλα και να δώσουμε μάχη».

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σχετικές ειδήσεις