Αστυνομική επιχείρηση για τη σπείρα των «μαφιόζων» Ρομά: Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

Αστυνομική επιχείρηση για τη σπείρα των «μαφιόζων» Ρομά: Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί

Σε εφόδους σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων εμπλεκομένων στο μεγάλο κύκλωμα διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές, με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι δύο ανακριτές έδωσαν εντολή να γίνει μία συντονισμένη, παράλληλη επιχείρηση, σε έξι πόλεις, με εφόδους σε σπίτια, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων που διατηρούσαν εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών, στις πέντε από τις περιοχές που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε παράλληλα, σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια και σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκε υλικό, όπως κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών, που μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα αξιολογηθεί από τους δύο δικαστικούς λειτουργούς. Επίσης, έγινε και μία σύλληψη προσώπου, που κατά την δικογραφία φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα και είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Οι ανακριτές προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, μετά από συγκεκριμένες πληροφορίες και καταθέσεις που ουσιαστικά «έδειξαν» τα σημεία που μέλη της σπείρας έκρυβαν χρηματικά ποσά και άλλα κλοπιμαία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της Αστυνομίας, η οποία στις αρχές Νοεμβρίου προχώρησε σε συλλήψεις πολλών εμπλεκομένων στην οργάνωση, που φέρεται να λειτουργούσε με υποομάδες και να έχει διαπράξει δεκάδες κλοπές σε πολυτελείς κατοικίες, λεία τεράστιας αξίας. Στην υπόθεση είναι ελεγχόμενοι από τους ανακριτές αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες, καθώς και γνωστός επιχειρηματίας που είναι προσωρινά κρατούμενος.

Για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.