ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη Μακρόν

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη Μακρόν

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ειδικά μετά και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις από τζιχαντιστές σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε στόχους γαλλικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία και με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες. Στη λίστα των πιθανών στόχων, βρίσκονται πρόσωπα αλλά και κτίρια. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να αυξηθούν οι περιπολίες από ενστόλους, αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά. Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι εξονυχιστικοί στις «κόκκινες» περιοχές, έτσι ώστε να απλωθεί ένα «δίχτυ» ασφαλείας πάνω από τους πιθανούς στόχους.

Νέα άσκηση για αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων

Μετά την άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Τυφώνας» που έγινε τον περασμένο Ιούλιο για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει νέα άσκηση αυτή τη φορά όμως σε χώρους, όπου θα μπορούσε να εκδηλωθεί επίθεση, όπως το μετρό.

Η άσκηση «Τυφώνας» ήταν βασισμένη σε σενάρια επιθέσεων τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως εκρήξεις βόμβων σε δημόσιους χώρους, επιθέσεις ενόπλων εναντίον πολιτών σε κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε πρόκληση πολλών θυμάτων από φορτηγά ή άλλα οχήματα που πέφτουν αιφνιδιαστικά κατά του πλήθους.

Στόχος αυτών των ασκήσεων είναι η πρόληψη τέτοιων επιθέσεων, αλλά και να αξιολογηθούν η αντίδραση των αρχών για την εξουδετέρωση των ενόπλων τρομοκρατών, η συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας, η ανταλλαγή των πληροφοριών και ο τρόπος χειρισμού του διεθνούς αντίκτυπου.

Σχετικές ειδήσεις