ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ραγδαίες εξελίξεις – Ποιος έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο;

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ραγδαίες εξελίξεις – Ποιος έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο;

Εκφοβισμός που οδήγησε σε φονικό ή προμελετημένο έγκλημα; Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό του ποινικολόγου, ο υπολογιστής και οι σημειώσεις του – Για ποιον «δούλευαν» οι δράστες

Τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά ίχνη αναζητούν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στους δολοφόνους του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνθέτοντας βήμα βήμα τα κομμάτια του παζλ της μαφιόζικης δολοφονίας στην οδό Ασκληπιού.

Οι δολοφόνοι θεωρείται αρκετά πιθανό να άφησαν τηλεφωνικά «ίχνη», καθώς το πρωί της Πέμπτης, μερικές ώρες πριν τη δολοφονία επικοινώνησαν απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο ή το σταθερό του γραφείου προκειμένου να ζητήσουν ραντεβού.

Οι άνδρες της Ασφάλειας έχουν ήδη ζητήσει άρση του απορρήτου στα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και οι πρώτες απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναμένονται τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο 32χρονος συνεργάτης του, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, οι οποίες έχουν ενδιαφέρον, αλλά δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο. Όπως κατέθεσε άλλωστε και ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τα πρώτα λεπτά της συνάντησης αναλώθηκαν σε συζήτηση περί ανέμων και υδάτων και σε προσχηματικές κουβέντες, προφανώς γιατί δεν ήθελαν οι δράστες να ακούσει ο συνεργάτης τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης.

Από τις σημειώσεις και από τη μαρτυρία του ασκούμενου δικηγόρου, οι δράστες μίλησαν για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών. Όμως, διαπιστώθηκε ότι η μία είναι ανύπαρκτη.

Η υπόθεση λοιπόν φτάνει στα 5 κρίσιμα λεπτά… από τη στιγμή που χτυπά το τηλέφωνο και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου σπεύδει να το σηκώσει αφήνοντας μόνους δράστες και θύμα. Σε αυτά τα πέντε λεπτά εκτιμάται ότι κρύβεται και το κίνητρο της δολοφονίας.

Έρευνα γίνεται και για να διευκρινιστεί πώς οι δύο δράστες πήγαν και έφυγαν από την οδό Ασκληπιού. Δεν υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας στο εσωτερικό ή το εξωτερικό του γραφείου και οι αστυνομικοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα βίντεο από κοντινά εμπορικά καταστήματα και τράπεζες, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Προμελετημένο έγκλημα ή εκφοβισμός που κατέληξε σε τραγωδία;

Ενώ η αρχική εκτίμηση απέδιδε τον φόνο του ποινικολόγου σε «συμβόλαιο θανάτου», στην πορεία ανέκυψαν στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι στόχος των δύο αγνώστων ήταν να εκφοβίσουν τον 52χρονο τραυματίζοντάς τον, όχι όμως να τον δολοφονήσουν.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν πως οι δράστες ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, να τον εκφοβίσουν, αλλά αντί να τον πυροβολήσουν στα πόδια για παράδειγμα, τον πυροβόλησαν θανάσιμα στο στήθος.

Ο φόνος του ποινικολόγου πιθανολογείται ότι δεν ήταν προσχεδιασμένος και γι’ αυτό οι δολοφόνοι δεν είχαν φροντίσει να πάρουν μέτρα για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους. Είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο της οδού Ασκληπιού ρισκάροντας να αφήσουν αποτυπώματα και κουβέντιασαν πάνω από 20 λεπτά με τον ποινικολόγο και τον 32χρονο συνεργάτη του.

Ποιος έδωσε εντολή στους δολοφόνους;

Οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πίσω από τη δολοφονία ενδέχεται να υπάρχει ηθικός αυτουργός. Κάποιος δηλαδή για το λογαριασμό του οποίου έδρασαν οι δολοφόνοι.

Ποιος όμως ήταν αυτός;

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά όλες τις υποθέσεις που είχε χειριστεί το τελευταίο διάστημα ο ποινικολόγος και ενδεχομένως να ενείχαν φόβους για την προσωπική του ασφάλεια.

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα επίσης, ίσως δώσει κάποια συμπεράσματα για την προέλευση του όπλου και των κακοποιών.

Ακόμη, απαντήσεις ίσως δώσουν και τα συγγενικά του πρόσωπα, στα οποία ενδεχομένως ο δικηγόρος να είχε μιλήσει για «περίεργες» υποθέσεις που χειριζόταν. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο αδερφός του αδικοχαμένου δικηγόρου, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είχε επισκεφθεί το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη λίγες μέρες πριν το φονικό στην Ασκληπιού. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχετικές ειδήσεις