ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειρηνοδικείο: «Παγώνει» κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ

Ειρηνοδικείο: «Παγώνει» κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ

«Παγώνει» προσωρινά κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε., με προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη.

Η Ειρηνοδίκης με την προσωρινή διαταγή της προς την ασκούσα τη διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, απαγορεύει κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.».

Κατόπιν αυτού, ο δικηγόρος κ. Κόκκας ο οποίος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, κατ΄ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Ιωάννη Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».

Στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα που ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., ενώ παράλληλα πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον κ. Καρακώστα. Ωστόσο, η σημερινή συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με τον κ. Κόκκα υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, αλλά και άμεσης λήψης μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς τη λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης. Ακόμη, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο κ. Κόκκας επικαλείται τις πολιτικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σχετικές ειδήσεις