ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σύσκεψη εισαγγελέων για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Σύσκεψη εισαγγελέων για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής

Ευρείασύσκεψηεισαγγελέων με αντικείμενο την ταχύτερηκαταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγήςπραγματοποιήθηκε σήμερα (18/02/2015) στον Άρειο Πάγο υπό την ανωτάτη εισαγγελικό λειτουργό της χώρας, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στην ευρεία αυτή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος χρήματος Γιώργος Παντελής και ο επόπτης ερευνών οικονομικού εγκλήματος Νίκος Παντελής, τέθηκε και το ζήτημα βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των αναβολών των δικών, προκειμένου οι υποθέσεις που αναβάλλονται να καταλήγουν στον ίδιο προεδρεύοντα δικαστικό λειτουργό. Ακόμη, δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των δικογραφιών, έτσι ώστε να επιταχυνθεί και να καταστεί πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ ζητήθηκε από τους εισαγγελείς Εφετών να εποπτεύουν και να μεριμνούν, προκειμένου να βρίσκονται όλοι οι εισαγγελείς στον τόπο που υπηρετούν.

Σχετικές ειδήσεις