ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι διακινητές των 235 μεταναστών

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι διακινητές των 235 μεταναστών

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν –σήμερα, μετά την απολογία τους- οι 4 από τους 5 Αιγυπτίους που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση και έκθεση σε κίνδυνο των 235 μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν την περασμένη εβδομάδα στα διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης.

Όπως αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής, ο πέμπτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς από την εξέταση του, αλλά και από μαρτυρίες, αποδείχθηκε ότι ήταν απλά επιβάτης του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες.
Οι 235 μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν άνδρες νεαρής ηλικίας, είχαν εντοπισθεί από τις ιταλικές αρχές την ώρα που το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βυθίζεται. Περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο που σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τους οδήγησε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα Χανιά, παρέμειναν στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας εκτός Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις